Световната футболна централа ФИФА обмисля революционно решение, което да влезе

...
Световната футболна централа ФИФА обмисля революционно решение, което да влезе
Коментари Харесай

ФИФА обмисля да въведе дузпи за мачовете от груповата фаза на Мондиал 2026

Световната футболна централа ФИФА обмисля революционно решение, което да влезе в действие за мачовете от груповата фаза на международното състезание по футбол през 2026 година в Съединени американски щати, Мексико и Канада.

От ФИФА имат намерение да вкарат осъществяване на дузпи в срещите от груповата фаза, които завършат при еднакъв резултат. Ако след постоянните 90 минути няма победител в срещата, то двата отбора ще пристъпят към 11-метрови наказателни удари, а залогът ще бъде спомагателна точка в общото класиране.

Така, след четири години е изцяло допустимо да гледаме дуели, които приключват наедно, само че по-късно по-точният от двата тима от бялата точка да прибавя два пункта към актива си, до момента в който изгубилите единствено един.

Обсъждането на сходна смяна има връзка и с новия формат на Мондиала през 2026 година, който ще включва 48 тима, разпределени в 16 групи по 3 отбора. Напред към 1/16-финалите, откъдето към този момент ще стартират директните елиминации, ще се класират първите два състава от всяка група.

За въвеждането на осъществявания на дузпи в срещите от груповата фаза пръв алармира спортния уебсайт " TheAthletic " по-рано през днешния ден, който даже подсети изявление на Марко ван Бастен от 2017 година, когато той споделя:

" Дузпите в действителност могат да бъдат алтернатива за шампионати, в които групите са формирани от по три тима. Ако даден отбор приключи 0:0 в един мач и завоюва с 1:0 в другия, има сериозен риск всички в групата да завършат с идентичен актив от точки и идентична голова разлика ", декларира Ван Бастен, който по това време работи като механически шеф във ФИФА.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР