Световната футболна федерация (ФИФА) обмисля да се придържа към формат

...
Световната футболна федерация (ФИФА) обмисля да се придържа към формат
Коментари Харесай

В името на интригата: ФИФА запазва групи с четири тима за световното през 2026 г.

Световната футболна федерация (ФИФА) обмисля да се придържа към формат с групи по четири тима на идното. Шампионатът, който ще се организира в Съединени американски щати, Мексико и Канада, ще бъде първият с 48 участници.

Първоначално беше оповестено, че разширеното международно състезание ще се организира във формат от 16 групи по три отбора.

Успехът на шампионата в Катар в края на 2022 година и завладяващите срещи в последния кръг от груповата фаза обаче са предиздвикали виновните фактори във да трансформират решението си.

Очаква се потвърждението за опазване на формат с групи по четири тима да бъде взето на среща на Съвета на ФИФА на 16 март в Руанда.

Едно от терзанията за групи с три отбора е, че някои сформира ще изоставен шампионата след единствено две срещи. От друга страна обаче смяна във формата ще усили мачовете от 80 на 104. Съответно пътуванията ще са повече и шампионата ще се играе доста по-дълго.

" Групи от три звучи супер, само че за никой не е прелестно да мине тежки квалификации и да си тръгне след два мача. Дали това е вярно? Трябва да бъдем виновни и да обмислим всички разновидности, тъй като не може и да играем един шампионат три месеца ", сподели президентът на зона КОНКАКАФ Виктор Монталяни.

Той приказва и по тематиката с дългите пътувания. " Ще бъде доста значимо да се направи график на пътуванията и мачовете. Не може един тим да пътува сред Ню Йорк и Лос Анджелис. Вероятно ще създадем потоци - единият ще играе в Ню Йорк, Филаделфия и Бостън, различен във Ванкувър и Сиатъл, а трети в Ел Ей и Сан Франциско ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР