Световната банка след разследване за нередности в данните за 2018

...
Коментари Харесай

Световната банка обвини Кристалина Георгиева и Симеон Дянков в манипулиране на Doing Business

Световната банка след следствие за нередности в данните за 2018 и 2020 година, извършено от наета за задачата външна компания.

В оповестен се насочат обвинявания към тогавашното управление на институцията в интервенция и напън по отношение на изготвящите я чиновници в изгода или ущърб на съответни страни.

В абсурда са забъркани имената и на двамата българи на висши позиции в банката. Централна роля в документа е отредена на тогавашния основен изпълнителен шеф на Световната банка Кристалина Георгиева, която понастоящем оглавява МВФ. Немалко е присъединяване и на съветника ѝ Симеон Дянков, който беше финансов министър на България в първия кабинет на ГЕРБ (2009-2013). Когато беше за първи път показан в екипа на Бойко Борисов, Дянков беше посочен като идеолог на класацията Doing Business.

И двамата, съгласно следствието, са били забъркани в промени в класацията, основани не на обективните критерии.

" Бих желала да изразя кардиналното си противоречие с констатациите и тълкуванията в следствието на нередностите в данните, доколкото то се отнася до моята роля в работата по отчета Doing Business на Световната банка за 2018 година Вече организирах първичен брифинг с Изпълнителния съвет на МВФ по този въпрос ", съобщи Кристалина Георгиева в изказване във връзка отчета.
Да спасим Китай
Единият детайлно разказан случай е от 2017 година при правенето на изданието на класацията за изискване за правене на бизнес през 2018 година То се случва в основен миг когато банката е в договаряния по нарастването на капитала си с държавните управления на огромните стопански системи, в това число Китай, и балансира сред ползите и страховете им.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР