Световна футбола федерация (ФИФА) е отхвърлила искане от канцеларията на

...
Световна футбола федерация (ФИФА) е отхвърлила искане от канцеларията на
Коментари Харесай

ФИФА отказа на Зеленски да говори преди финала на Световното първенство

Световна футбола федерация (ФИФА) е отхвърлила искане от канцеларията на президента на Украйна, която е предложила Володимир Зеленски да насочи обръщение за мир посредством видеовръзка към почитателите на стадиона в Катар преди началото на финалния мач на Световно състезание по Футбол, заяви CNN, базирайки се на свои източници в украинското управление.

Според източника в Киев са останали " извънредно сюрпризирани " от отрицателния отговор: " Мислехме, че ФИФА желае да употребява платформата си за положително ", цитира американската телевизионна компания своя източник.

Междувременно отводът на ФИФА не е финален, договарянията не престават, добави същият украински представител. CNN се е обърнал към ФИФА за коментар, само че към момента няма отговор.

От началото на войната в Украйна президентът Володимир Зеленски употребява всяка опция да притегли вниманието на международната общественост към обстановката в страната, страдаща от съветската експанзия.

Той приказва на десетки срещи на върха на разнообразни равнища, пред парламентите на разнообразни страни и даже на откриването на тазгодишния кино фестивал в Кан.

Руската работа на Би Би Си напомня, че ФИФА неотдавна беше в центъра на следствие за корупция при избора на страни домакини за Световните шампионати през 2018 година и 2022 година - надлежно от Русия и Катар.

 

Източник: Гласове

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !   

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР