Световна акция ще се проведе на 21 и 22 януари

...
Световна акция ще се проведе на 21 и 22 януари
Коментари Харесай

Световна акция Свобода за Навални и всички политически затворници в 27 страни, България не е сред тях

Световна акция ще се организира на 21 и 22 януари в 27 страни: Австралия, Австрия, Армения, Белгия, Германия, Дания, Израел, Ирландия, Италия, Испания, Канада, Кипър, Киргизстан, Латвия, Литва, Нидерландия, Нова Зеландия, Норвегия, Полша, Сърбия, Съединени американски щати, Финландия, Франция, Чехия, Швейцария, Швеция, Естония.

Акцията е в символ на митинг срещу политическите репресии в Русия и е планувана за годишнината от ареста на съветския опозиционер Алексей Навални - " персоналният пандизчия на Путин ".

Над 500 души са в пандиза поради противоречие с дейностите и идеологията на режима в Русия или поради религиозните си убеждения.

От началото на войната против Украйна политическите репресии в Русия се ускоряват, над 400 души са подсъдими поради антивоенните си позиции, броят на административните санкции надвишава няколко хиляди, а броят на политически стимулираните арести - десетки хиляди.

Огромен брой хора са принудени да изоставен страната, написа kasparov.ru.

Глобалният митинг показва взаимност с всички, които са потърпевши поради своята политическа и гражданска позиция.

Исканията на акцията са завършек на незаконната война и признание на провалянето на путинския режим, освобождение на всички политически пандизчии, както и апел към държавните управления на демократичните страни с искане за по-силен напън върху управлението на РФ.

Превод: Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР