Световен шампион спешно търси работа и дом. Най-бързия бял мъж

...
Световен шампион спешно търси работа и дом. Най-бързия бял мъж
Коментари Харесай

Световен шампион мечтае за работа

Световен първенец незабавно търси работа и дом. Най-бързия бял мъж на планетата от близкото минало–Николай Антонов–Таланта живее в недостиг в родния си град Разград, научи HotArena.

Той разчита единствено на майка си и се устоя само с инвалидна пенсия, която получава поради проблеми с краката си.

Световният и европейски първенец в спринта на 200 метра, претърпя доста в последните две десетилетия след края на славната си кариера. Той затъна в пъкъла на дрогата и опиатите, играеше хазарт, биеше се и претърпя много неприятности.

С голяма воля обаче съумя да преодолее всичко и през миналите година и половина е изцяло чист. Той мина и през шестмесечна стратегия в лечебен център, като съумя да пребори пороците.

„ Вече повече от година и половина не съм близвал алкохол и не съм пипал опиати ”, споделя Антонов пред „ България през днешния ден ”.

„ Вече даже не си помислям за такива работи. Не мога да си показва, че още веднъж ще посегна към тях ”, добавя още той.

Преди да стартира да се лекува, Таланта се бе трансформирал в същинска руина. През последните близо две десетилетия той мина през всички кръгове на пъкъла.

Стига даже до опити за самоубийство и психиатрия, като профуква стотици хиляди левове, извоювани през кариерата му. Днес 51-годишния лекоатлет стартира нов живот на чисто, а околните му се гордеят с неговата воля да преодолее пороците.

Николай не се оплаква от финансовите усложнения, не моли никой за пари, даже в противен случай.

Той постоянно оказва помощ безплатно на свои близки и познати с работа. За страдание националния рекордьор на 200 метра спринт наподобява няма място в спорта. Единственият вид за него е обвързван с леката атлетика, като оказва помощ на другар в частен клуб, само че и там приходите не са обезпечени.

Антонов наскоро бе поканен за шеф на новопостроен хотел в Своге. Но за жал там единствено живее, без да получава приходи, а най-после му се наложило и да заплаща сметки.

Тогава Таланта се върнал в родния си град, при майка си и при родната си щерка. Човекът, надбягал митове като Карл Люис, Линфорд Кристи и Бен Джонсън, се надява скоро да се измъкне от родния си град и да си откри работа и дом в София.

Единственото, което получил преди време, било подигравателното предложение да храни маймуните в зоопарка. Таланта обаче почтено отказал и се надява да си откри прилична работа с задоволителен приход, с цел да заживее в София обикновено.

Заради проблемите с краката, великият спортист би трябвало да си бие един път годишно и специфична инжекция. Тя е на стойност 500 лева, само че през тази година Антонов към момента не може да си я разреши.  

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР