Светофарите в близост до катедралата в столицата на Литва, Вилнюс,

...
Светофарите в близост до катедралата в столицата на Литва, Вилнюс,
Коментари Харесай

Експериментални уреди измерват щастието на хората в Литва

Светофарите наоколо до катедралата в столицата на Литва, Вилнюс, са снабдени със специфични измервателни уреди. Te ще могат да разпознаят дали минувачите са щастливи, както и да измерят тяхната телесна температура и честотата им на дишане.

Уредите са част от научния план " РОК ", който е в употреба от предходната година. Неговата цел е да даде на литовското държавно управление способи за увеличение на публичното благополучие.
Артурас Каклаускас - старши академик, участващ в плана " РОК ": 5-годиншните деца нормално скачат до момента в който вървят, тъй като те постоянно са щастливи. Иначе, по отношение на възрастните, те нормално са по-щастливи в петък и събота.
Специалните датчици имат способността да измерят освен щастието, само че и още шест страсти.
Джустас Керкаукас - младши академик, участващ в плана " РОК ": Анализираме характерни елементи на лицето като брадичката, бузите, очите и устните. Използвайки тези данни, ние можем да установим дали минувача е благополучен или печален, смутен или сюрпризиран.
Институциите във Вилнюс се надяват научният план да размени социологическите изследвания. Учените твърдят, че лицата не се съхраняват в база данни, а се употребяват еднократно за статистически таблици и графики.
Далиа Бардаускине - основен шеф на плана " РОК ": По време на развлекателни събития, положителното въодушевление на хората се усилва неведнъж с 20 до 30 на 100. Като организираме сходни събития, не го вършим за хубостта им, а с цел да могат хората да се усещат по-добре.
Докладът на Обединените народи за 2018 година слага Литва на 50-то място по благополучие на глава от популацията. Позицията е относително обратно от тази на останалите скандинавски страни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР