Светломир Нешков - Куцара вече един път е осъждал БългарияОбезщетение

...
Светломир Нешков - Куцара вече един път е осъждал БългарияОбезщетение
Коментари Харесай

Затворник иска 200 000 лева обезщетение, защото надзиратели чели писмата му

Светломир Нешков - Куцара към този момент веднъж е осъждал България

Обезщетение от 200 хиляди лв. е изискал поискал наказаният на 29 години затвор за грабежи и опит за ликвидиране Светломир Нешков - Куцара.

Според него персоналната му преписка е била четена от надзирателите на всички затвори, в които е бил до момента, съобщава lex.bg.

Той е подал исковата си молба в Административен съд София-град (АССГ). Тя е ориентирана против Главна дирекция " Изпълнение на наказванията " (ГДИН) и началници на пандизите, в които е бил разпределен.

В молбата му за обезщетение е показал, че " управленията на всички пенециарни заведения, в които е бил настанен, незаконосъобразно са чели цялата му преписка с другите държавни органи и институции, правили са копие на тази преписка и са я ползвали към затворническото му досие ".

Нешков твърди още, че чиновниците са бездействали като не са изпълнявали задължението си на всеки шест месеца да преглеждат досието му и да заличават и унищожават наложените му дисциплинарни санкции.

Нешков към този момент веднъж е осъждал България. Това стана през 2015 година, а повода - неприятните условия в пандиза. Делото докара до промени в закона и даде опция на наказани сами да изискат предварително освобождение./ Дунав Мост

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР