Светкавични реакции след разпространеното видео от избирателна секция в Малорад,

...
Светкавични реакции след разпространеното видео от избирателна секция в Малорад,
Коментари Харесай

,,Касиране на изборите и съд за членовете на СИК“: Ври и кипи в Малорад, народът се вдигна

Светкавични реакции след публикуваното видео от изборна секция в Малорад, в която се дописват преференции. Поправка на бюлетини, подарени преференции. Така в една от секциите в село Малорад броиха гласовете на гласоподавателите.
Членовете на комисията се уговарят да добавят част от бюлетините за преференции за хора в общинските листи от разнообразни партии, които са от селото. Това са Мартин Диловски от Българска социалистическа партия и Цено Цоловски от „ Възраждане “.
След като видеото обиколи обществените мрежи, хората в Малорад желаят анулиране на изборите и съд за членовете на Секционната изборна комисия, предава Bulgaria On Air.
„ Тия хора напряко би трябвало да се осъдят, те нямат право, нямат ум в главата. Може ли да има камери и те да вършат тия работи? Не знам какво ще стане, може би ще касират изборите “, възмущава се Найчо Найденов от с. Малорад.
„ Нямам думи, това са почтени избори. Нали видяхте по какъв начин се случват нещата в село Малорад и в цялата община Борован… Г-н Цено Циловски, за който му драскаха преференциите, беше в секцията. Аз бях в шеста и вървях до пета секция десетина пъти, те непрекъснато я заключваха и аз чуках, с цел да ми отворят, тъй като имам право да влизам. Уведомена е прокуратурата, подадена е тъжба “, изясни кметът на с. Малорад Иво Иванов.
От ОИК Борован отхвърлиха коментар, само че обявиха, че са сезирали прокуратурата по случая.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР