Светкавични мерки са предприети след потресаващия клип във Фейсбук, на

...
Светкавични мерки са предприети след потресаващия клип във Фейсбук, на
Коментари Харесай

Уволниха светкавично рецепционистката от болницата във Враца, която си бърка кафето, докато умира жена

Светкавични ограничения са подхванати след потресаващия клип във Facebook, на който се вижда по какъв начин 44-годишна жена умира пред очите на рецепционистка на Спешното във Враца.

Трагедията се разиграва и пред погледа на детето ѝ. Жената е чакала към 40 минути, само че помощ не е пристигнала.

„ Принудиха служителката от регистратурата на Спешното във Враца да напусне работа “, оповестява Булнюз.

Сестрата от регистратурата е дала пояснения и е декларирала, че е спазила разпоредбите. Тя съжалява и признава, че не е реагирала съответно.

От управата на болничното заведение оповестиха, че държанието на тяхната служителка е неприемливо. Загубено е скъпо време за реакция и реанимация. Жената е била с тежка белодробна емболия и лекарите не са съумели да я върнат към живота. От болничното заведение допълнват, че тяхната служителка ще бъде уволнена, а малко по-късно тя сама е подала молба за овакантяване.
свързани новини50126преди 3 часа
Случаят се проверява от прокуратурата.

Министърът на опазването на здравето проф. Асена Сербезова разпореди на Изпълнителна организация „ Медицински контрол “ инспекция по случая с умрялата 43-годишна жена в МБАЛ „ Христо Ботев “, Враца. Проверени ще бъдат както Центърът за незабавна здравна помощ във Враца поради изказванието, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, по този начин и дейностите на медицинския личен състав в лечебното заведение в регионалния град. РЗИ Враца също ще влезе на инспекция в МБАЛ „ Христо Ботев “.

Министърът на опазването на здравето организира диалог с шефа на врачанската болница доктор Петър Керемедчиев, който осведоми за всички известни досега обстоятелства и условия по случая и за подхванатите в тази връзка дейности.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР