Светият синод на Църквата на Гърция се обяви срещу проектозакона

...
Светият синод на Църквата на Гърция се обяви срещу проектозакона
Коментари Харесай

Гръцката църква: Депутати, узаконили еднополовите бракове, поемат цялата отговорност пред народа

Светият синод на Църквата на Гърция се разгласи против проектозакона за еднополовите бракове. Гръцкото общество се раздели във връзка с двойки от един пол.

 

На изключително съвещание на управлението на гръцката православна черква 83-ма митрополити единомислещо споделиха " не " на проектозакона за еднополовите  бракове и осиновяване на деца от тези двойки.

" Депутати, които поддържат закона, поемат цялата отговорност пред народа ", обявиха висши духовници.

 

Светият синод заяви, че решението и мнението във връзка с двойки от един пол ще се чете в неделя след литургия във всички църковни храмове.

 

Обръщение с позицията на църквата е изпратено до всички настоящи депутати. Църквата поема ангажимент да осведоми жителите за своята позиция и поддръжката към тези, които са обезпокоени от измененията в обществото.

 

Архиепископът на Атина и цяла Гърция Йероним съобщи, че проектозаконът е опит да се трансформират устоите на обичайното семейство.

 

В същото време държавното управление на Мицотакис е решено да внесе закона за узаконяване на гей браковете, като разчита на поддръжката на главната съпротива СИРИЗА, чийто водач публично се разгласи като гей и подписа в чужбина брак с колегата си.

 

Източник БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР