Светият граал, чаша, човек или нещо друго? Какво се крие

...
Светият граал, чаша, човек или нещо друго? Какво се крие
Коментари Харесай

Най-интересните теории за Светия граал

Светият граал, чаша, човек или нещо друго? Какво се крие зад един от най-мистериозните предмети в човешката история (ако може да се назова така) и въобще съществува ли този чудноват и тайнствен артефакт или е следващата легенда от човешката история? Дали ще получим отговор на този въпрос е мощно подозрително, само че пък за сметка на това не липсват стотици легенди и митове за това какво е и къде се намира.

Светият Граал е един от най-трайните и енигматични знаци в западната митология и фолклор. Той е пленявал въображението на безчет хора от епохи, вдъхновявайки голям брой теории и легенди за неговата природа, генезис и значение. 

Учени, вярващи и всички хора по света спорят дали това е действителен артефакт и какво е било неговото предопределение. Едно обаче е несъмнено – това е следващата тайнственост в дългата и комплицирана човешка история, която не се знае от къде се е зародила, за какво и дали въобще има някаква истина зад тази мистичност.

Религиозната легенда

Светият Граал е най-известен от появяването си в християнската митология. Според тази легенда Свещеният Граал е съдът, чинията или чашата, употребявани от Исус по време на Тайната вечеря, когато той освещава виното като своя кръв. Смята се, че има чудотворни свойства и се свързва с Евхаристията, централното свещенодействие на християнската религия. В този подтекст Граалът се счита за знак на божествената берекет и духовно прояснение.

Legend and Mystery of the Holy Grail
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР