Светът се умори от ограниченията. Свободата е нещо много свято

...
Светът се умори от ограниченията. Свободата е нещо много свято
Коментари Харесай

Проф. Радостина Александрова смята, че ще сме подготвени за нова ковид изненада

Светът се умори от рестриктивните мерки. Свободата е нещо доста свято и скъпо. Хората постоянно ще бранят свободата си, въпросът е постоянно да бъдем и добре осведомени, с цел да знаем по какъв начин да се грижим за себе си. Това съобщи пред БиТиВи вирусологът към Българска академия на науките проф. Радостина Александрова във връзка поради нови Коронавирус ограничавания.

Тя се надява сходна пандемия да не се повтори, само че добави, че с ветът ще бъде по-подготвен за такива последващи изненади .

" Това, което сега се популяризира в света, са подвариантите на " Омикрон ". BA.5 е преобладаващият в Европа. Всичко, което ни сервира SARS-COV2, би трябвало да се следи в международен мащаб, с цел да знаем има ли нови разновидности и би трябвало ли да чакаме нови изненади ", изясни вирусологът.

По думите ѝ Коронавирус разновидността " Омикрон " не би трябвало да бъде подценяван. " Три години след появяването на този вирус, при съществуването на толкоз доста типове ваксини, с толкоз доста имунизирани хора, с толкоз доста хора, които са боледували светът изрично не е същият. Това, което е по-важно за мен, е че се надявам държавните управления, институциите, учените са създали своите заключения ", сподели още проф. Александрова.
 46 са новите случаи на ковид у нас
46 са новите случаи на ковид у нас

Положителни са близо 5,6% от пробите
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР