Светът на звукозаписната музика е изпълнен с множество скрити съкровища

...
Светът на звукозаписната музика е изпълнен с множество скрити съкровища
Коментари Харесай

Класация подреди 100-те най-добри песни в историята

Светът на звукозаписната музика е изпълнен с голям брой скрити съкровища - песни и мелодии, които не са международно известни, само че са несъмнено прелестни и качествени. Въпреки това има някои осъществявания, които остават " скъпоценните камъни " в музиката. Те са обичани в продължение на десетилетия от милиони хора по света и остават известни през годините, даже до момента в който по-новата музика краткотрайно е сграбчила светлините на прожекторите.

В тази връзка създателите на онлайн изданието 24/7 Wall St. сформираха ранглиста, която дефинира кои са 100-те най-хубави песни в историята на човечеството. Списъкът е направен чрез създаването на показател, основан на продажбите на Асоциацията на звукозаписната промишленост на Америка, представянето на Billboard, броят на кориците и признанието измежду музикалните почитатели. Така са определени 100-те най-хубави песни за всички времена.

No.1 измежду тях е безконечната класика и обичана от милиони хора ария " Yesterday " на " Бийтълс ". Песента от 1965 година е най-хубавата в историята на човечеството, според проучването.  " Yesterday "  има 665 кавъра. В класацията за сингли Хот 100 на " Билборд "  тя се задържа 11 седмици. Автор на " Yesterday " е Пол Маккартни. В Европа песента е издадена в албума " Help! ", а в Съединени американски щати като сингъл.

На второ място е " Like a Bridge over Troubled Water " на Саймън и Гарфънкъл от 1970 година Тя има повече от 400 кавъра, а в класацията за сингли на " Билборд " се задържа 14 седмици. На трето място е " Rolling In the Deep " на Адел от 2010 година Тя се задържа 65 седмици в Хот 100 и има 84 кавъра.

В челната десетка са също " Hey Jude " на " Бийтълс ", " All of Me " на Джон Леджънд, " Bad Romance " на Лейди Гага, " Bohemian Rhapsody " на " Куин ", " Let It Be " на " Бийтълс ", " Ain`t No Sunshine " на Бил Уидърс. В класацията влизат 100 песни. Най-много шлагери в нея има " Бийтълс ".

Може да я видите тук. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР