Светът на диетичното хранене също има своите тенденции. Често се

...
Светът на диетичното хранене също има своите тенденции. Често се
Коментари Харесай

Диета-чудо само с 4 храни гарантира дълъг живот

Светът на диетичното хранене също има своите трендове. Често се случва някоя диета да нашуми, след което бива изместена от друга. Всяка последваща подсигурява невероятни резултати, стига да се следва избраният режим. Новата диета-чудо обаче е нещо по-различно.

Определяна като чудотворна, тя не цели събаряне на килограмите. Според основателите ѝ тя е сигурен поръчител за положително здраве и дълъг живот.

 Грах

Основните храни в новаторската диета са четири – соя, царевица, синьо сирене и грах. Според диетолозите в тях се открива съединяване, което удължава човешкия живот. Израелско проучване е потвърдило, че хранителният режим е самобитна предварителна защита против заболяванията Алцхаймер, Паркинсон и даже рак.

Медиците се надяват откритието им да докара до по-конкретни проучвания и основаването на лекарства, които да усилят продължителността на живот на клетките и да спрат процесите на стареене.

 Царевица

Редовната консумация на четирите хранителни продукта поддържа тялото младо и по-неуязвимо за смъртоносни болести, като освобождава лечебните свойства на съединението спермидин. То има благотворно деяние върху режима на организма, метаболизма и умствената интензивност през денонощието.

Това оказва помощ на хората да живеят по-дълго и в по-добро здраве. В действителна обстановка действието на спермидин бива възпирано за сметка на другите процеси в организма.

 Соя

В провеждането на тестванията учените са употребявали лабораторни мишки. От извършените разбори излиза наяве, че спомагателните даже спермидин, които постъпват от четирите лечебни храни, имат неповторимата дарба да контролират биологичния часовник. Ако се откри, че въздействието е същото и при хората, това ще отвори вратата към нови медицински открития.

 Синьо сирене

Подобна дарба да се контролира биологичният часовник посредством хранителна намеса има голям капацитет, безапелационни са експертите. Пред учените в този момент следва да изследват и полиамините като средство за битка с редица свързани с възрастта болести.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР