Светът е голям и интересни идеи дебнат отвсякъде. Особено що

...
Светът е голям и интересни идеи дебнат отвсякъде. Особено що
Коментари Харесай

Безплатен и екологичен прах за пране – от кестени

Светът е огромен и забавни хрумвания дебнат отвред. Особено що се отнася до естествените способи да се грижим за чистотата вкъщи.

Вече знаем, че с оцет и сода се почиства идеално тоалетната, мазнините също изчезват със сода за самун, а с лимон можете да лъснете крановете на чешмите.

Попаднахме на още една естествена рецепта, която звучи повече от забавно – препарат за пране от конски кестени.

 кестени Thinkstock

Конските кестени (тези, които порастват в съвсем всички български градове и села), са директни братовчеди на индийските сапунени ядки.

Сапунените ядки са измежду любимците за пране с натурални артикули. Проблемът при тях е, че порастват най-много в Индия и целия свят стартира да поръчва оттова тези естествени перилни препарати.

 кестени Thinkstock

Така цената на продукта скочи доста, локалните хора не могат да си го разрешат и стартират да прибягват до нездравословните за водата и околната среда перилни препарати.

А в Индия, единствено подсещаме, живеят над 2 милиарда души, тъй че за всички нас е значимо там да не се употребяват обилно химикали.

Освен това превозът на сапунените ядки по целия свят толкоз доста замърсява въздуха посредством самолетите и корабите, с които се придвижва, че се губи целият резултат от еко-идеята.

 кестени Thinkstock

Оказва се обаче, че с кестени може да се пере по този начин сполучливо, както и със сапунени ядки.

Практикува се от няколко години от хора, посветили се на концепцията да не оставят след себе си нито грам отпадък.

Сега може би повече хора ще се обърнем към естествените средства за пране – освен тъй като са екологични, само че и тъй като постоянно са доста по-евтини или даже безвъзмездни, както е в тази ситуация с кестените, които по този начин и по този начин падат на земята.

Ето по какъв начин да си извършите препарат за пране от кестени >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР