В зависимост от прогнозата, лятото може да се окаже най-доброто

...
В зависимост от прогнозата, лятото може да се окаже най-доброто
Коментари Харесай

От стилистите на звездите: Как да се грижим за къдриците си през лятото

В взаимозависимост от прогнозата, лятото може да се окаже най-хубавото или най-лошото време за къдравата коса. И постоянно стои въпросът: Влагата другар ли е или зложелател?

От една страна, влагата може да подтиква вашите къдрици и да преоткриете размера. От друга страна, може да изправи къдрците ви и да сплеска косата ви. След това идва излагането на нездравословните ултравиолетови лъчи, изсушаването от хлор или солена вода, които могат да изложат на риск здравето на косата. Професионалистите поучават по какъв начин да се погрижите за къдриците си през лятото и да ги запазите блестящи и здрави до края му.
 Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса  Променете тези привички, с цел да забравите за накъсаната коса
Точно както е нездравословно за кожата ви, прекомерното излагане на слънчеви лъчи може да навреди на кутикулата, най-външният пласт на косата, което затруднява оформянето на къдриците. Затова включете артикули за „ стягане “ на къдриците.

Вниманието ви би трябвало да се насочи и към хлора, който се употребява за разчистване на басейните. Той лишава косата от естествените ѝ отбрани, а солената вода я дехидратира. Ограничете излагането на косата си като употребявате шапка или шал за коса, а продуктите ви би трябвало да са с термични и UV защитни средства. Можете да предпазите къдриците си като ги приберете в плитка или кок. 
 10 стилни прически за дамите с къдрава коса  10 стилни прически за дамите с къдрава коса  10 стилни прически за дамите с къдрава коса  10 стилни прически за дамите с къдрава коса
Къдравите коси са естествено сухи и се нуждаят от повече хидратация. Затова, дълбоката им хидратация е от значително значение. Използвайте бадемово или кокосово масло, също и еликсир без измиване. Това освен ще ги хидратира, само че и ще отбрани къдриците от заобикалящата влага.
 image2_16x9.png Хороскопът за МАЙ: време за прекарвания, пристрастености и непредвидени обрати На фокус
Горещините водят до повече изпотяване, а потта може да сплъсти косата ви. Къдравата коса е по-крехка и деликатна по природа, по тази причина е значимо да се борите със заплитанията деликатно. В подобен случай, пръстите са най-хубавите ви другари. Използвайте ръцете си и единствено в краен случай прибягвайте до някакви уреди. След душ, бъдете нежни с мократа си коса. Подсушете с забрадка, по-късно изпозлвайте гребен или четка с необятни зъбци. Ако косата ви е доста дълга, започвайте разресването от краищата към корените. За да не навредите на къдриците си, използвайте артикул против заплетени краища.

Честотата на миене на косата зависи от индивида, само че къдравите коси е добре да се мият на всеки три до седем дни. Без значение от честотата, най-важното е да употребявате шампоан без сулфати. Това ще резервира естествената хидратация на косата. През лятото използвайте и почистващ еликсир, тъй като ще спомогне за запазването на хидратацията сред измиванията. 

Трябва доста добре да знаете степента си на накъдряне, с цел да изберете верните артикули за грижа. За вълнообразните къдрици е най-добре да се употребява лек лосион. Гелът е най-подходящ за спираловидните къдрици. За най-стегнатите къдрици, продуктите за оформяне са най-важни. Този вид коса е най-сух и ви би трябвало повече хидратация и отбрана . Използвайте стилизиращи масла или кремове. Ако желаете да засилите къдравия резултат, можете да употребявате дифузер или ги оставете да изсъхнат естествено. 

Оформянето на къдриците е също толкоз значимо, колкото грижата за тях. Тук най-хубавият и минимум прочут артикул, който можете да употребявате, е водата. Когато потреблението на стилизиращи артикули е неизбежно, използвайте мист, с цел да съживи къдриците ви и да засилва останалите артикули. Навийте ги на пръста, напръскайте ги и ги оставете да изсъхнат.
 Тези 4 прически повреждат косата ви  Тези 4 прически повреждат косата ви  Тези 4 прически повреждат косата ви  Тези 4 прически повреждат косата ви
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР