Света литургия ще бъде отслужена по случай Празника на чудотворната

...
Света литургия ще бъде отслужена по случай Празника на чудотворната
Коментари Харесай

Със Света литургия ще бъде почетен Празникът на чудотворната икона „Св. Богородица Всецарица“ във Варна

Света литургия ще бъде отслужена по случай Празника на чудотворната икона на света Богородица „ Всецарица “, оповестиха през днешния ден от пресслужбата на Варненската и Великопреславска митрополия. Богослужението ще стартира на 18 август в 8:30 часа в храма „ Св. Атанасий “. За Българска телеграфна агенция от черквата прецизираха, че литургията ще бъде отслужена от храмовото духовенство. След нея ще бъде осъществен водосвет и отправена молитва към Богородица пред чудотворния ѝ облик.
През 2014 година, с благословението на Варненския и Великопреславски митрополит Йоан и по самодейност на църковното настоятелство при храм „ Св. Атанасий “, беше донесено копие на чудотворната икона " Всецарица " от манастира Ватопед в Света Гора. Тя е дело на иконописец, духовник в Атон. Той е направил две точни копия на „ Всецарица “ за храмове, поискали да ги имат за успокоение на вярващия народ и в поддръжка на боледуващите и страдащите. Едната икона е дадена в Русия, другата потегля за България.
С благословението на игумена на Ватопедския манастир, архимандрит Ефрем, копието на чудотворната икона, предопределено за варненския храм, е било сложено до оригинала и пред двете е бил отслужен акатист. После в продължение на 40 дни иконата е престояла в олтара на централния храм в манастира.
„ Всецарица “ има благодатта да изцелява заболели от рак. Пред чудотворния облик се молят също за отърваване от вълшебства, както и от зависимости на децата от алкохол и опиати. Много чудеса с религия и молебствия пред иконата са станали през последните години и в храма „ Св. Атанасий “, където тя се намира, допълниха от митрополията.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР