Свещеници от Софийската митрополия се включиха в инициативата на ВМА

...
Свещеници от Софийската митрополия се включиха в инициативата на ВМА
Коментари Харесай

Свещеници от София дариха кръв във ВМА

Свещеници от Софийската митрополия се включиха в самодейността на ВМА за даряване на кръв, която протича под мотото " Бъди един от нас! Дари кръв - избави живот! ".

Инициативата се организира за поредна година в навечерието на Деня на християнското семейство (21 ноември). Свещенослужители пристигнаха със свои близки и подариха кръв за нуждаещите се пациенти.

Софийската митрополия се включи с благословението на Негово Светейшество Неофит Патриарх Български и митрополит Софийски .

Насърчаване на безвъзмездното кръводаряване е една от задачите на ВМА , по тази причина и в Центъра по трансфузионна хематология на лечебното заведение от време на време се провеждат сходни акции, които имат за цел да съсредоточат вниманието върху кръводаряването като израз на взаимност и присъединяване на цялото общество.

Всеки искащ може да подари вяра на болен в неволя в Кръвния център на ВМА, от 8.00 до 16.00 часа, без почивен ден.

От ВМА припомнят, че имунизираните против коронавирусна зараза жители също могат да дарят . Ако са с РНК-ваксини , това може да стане 48 часа след имунизиране, в случай че няма нежелани реакции или 7 дни след имунизация, в случай че има нежелани реакции.

Гражданите, имунизирани с векторни ваксини могат да дарят кръв 28 дни след имунизация, в случай че няма нежелани реакции.
 Снимка 554318
Източник:

Кръводарителската акция се организира при прецизно съблюдаване на противоепидемичните ограничения, свързани с пандемията от COVID-19.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР