Свещеник от Свищов съди собственици на съседен на църквата имот

...
Свещеник от Свищов съди собственици на съседен на църквата имот
Коментари Харесай

Свещеник бие тревога: Превърнаха в паркинг могила с гробове на загиналите за Освобождението

Свещеник от Свищов съди притежатели на прилежащ на църквата парцел за поругаване на гробове от Освобождението. Отецът твърди, че след неточност в кадастъра могилата е превърната в паркомясто. Казусът към този момент година няма решение. Задният двор на централния храм „ Света Троица ” в Свищов е обособен за респект към починалите през войните или отдалите живота си на църквата.
„ Има гробове на бойци, починали за Освобождението. Единият още стои, а другият е осквернен. Изкъртен е бордюрът и върху хипотетичния гроб си паркират колите ”, сигнализира предстоятелят на храма отец Михаил.
За това деяние свещеникът укорява притежателите на парцел в съседство, регулирали като паркомясто част от имота. Отчето намира всички документи, с които разполага църквата, и вижда разминаване в рамките на парцелите при приемането на новата кадастрална карта на града, съобщи Нова тв.
Собствениците на прилежащия парцел преди година стартират да употребяват сектора от гробището както намерят за добре. Коментар обаче Цветомила Цветкова отхвърли да направи.
На въпроса има ли позволена неточност в картата от Агенцията към Министерство на регионалното развитие дадоха отговор, че не са установили недостатъчност или неточност в кадастралната карта, само че имайки поради обстоятелството, че се води дело, те са подготвени да нанесат корекции, в случай че съдът реши.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР