Свещ. Йоан БурдинАнтихристът винаги се опитва да подмени Христос. Никога

...
Свещ. Йоан БурдинАнтихристът винаги се опитва да подмени Христос. Никога
Коментари Харесай

Подмяната на Христос съживява Антихриста

Свещ. Йоан Бурдин

Антихристът постоянно се пробва да подмени Христос. Никога в човешката история това не е било толкоз явно, колкото в Русия при започване на 20-ти век. Вместо Царство Божие – комунистически парадайс. Месията - Ленин, " нетленни мощи " в центъра на Москва, светите мъченици - комунисти и герои-пионерчета... Изглеждаше, че всичко това е останало в предишното, починало е,

заливайки Русия и света с кръвта на жертвите, принесени на олтара на комунистическия Ваал

Нищо сходно. Целият този антихристиянски фетиш като феникс възкръсна от пепелта в „ новата, възродена Русия “.

Първо пристигна култът към Деня на Победата – този неокомунистически Великден, който размени Октомврийската гражданска война. Струва си да се означи, че в руския интервал Парад на успеха беше провеждан единствено в юбилейните години - 1965, 1985 и 1990 година, тъй като болшевиките водеха летоброенето си от октомври 1917 година И едвам в " новата " Русия, която " победи " комунизма, от 1995 година насетне, парадът се организира годишно.
Точно към тази дата стартира да се построява нов антихристиянски фетиш. Лека-полека се появиха нови лозунги („ Можем да повторим “), нови знаци (Георгиевската лента и буквите Z и V) и нови светци (фронтовите бойци – „ безсмъртният полк “, вечен, т.е. сходно на Христос, Който победи смъртта). Появи се даже различно литийно шествие: вместо да си спомняме за Христовите премеждия, ни се предлага да

популяризираме новите светци – бойците, чиновници на Войната

Списъкът на Безсмъртния полк - това са новите светци.
И Църквата с наслада взе присъединяване както в основаването, по този начин и в ръководството на този цивилен (и по своята същина антихристиянски) фетиш. Йерарсите на Църквата поднасяха венци и се покланяха както на безконечния огън (в християнството - директен знак на " геената огнена " ), по този начин и на тези " цивилен светци ", в чиято чест е разпален този огън. Фактът, че безконечния огън за новия фетиш е действителен набожен знак, се удостоверява напълно явно от многочислените административни каузи, които се водят против „ осквернителите” на този огън, които са се осмелили да го загасят или пък да го употребяват за готвене. Така

" безконечният огън " закупи сакрален смисъл

В църквите се появиха икони на „ новите светци “. РОЖДЕСТВЕНСКИТЕ четения в гр.Кострома биват отдадени не на Христос, а на въпросната 75-ТА ГОДИШНИНА ОТ ПОБЕДАТА. И най-после – като апотеоз, грандиозният, искрено антихристиянски до най-дребните си елементи храм на Въоръжените сили – църквата " Възкресение Христово ", отдадена на 75-годишнината от Победата и всичките безчет войни. С икони на " новите светци " - бойци, Йосиф Сталин, Путин, Шойгу и Матвиенко (след абсурда техните изображения бяха преместени от храма в обособена стая, само че останаха всякакви бойци, маршали и генерали). Основната концепция на този храм никога не е Възкресението Христово, а е култът към войната във всичките й форми (което е отразено в новите за иконописта сюжети - подиуми на борби и пр.) и кръвопролития. Христос с този антураж към този момент не работи като Спасител, който непринудено е принесъл Себе Си в Жертва, с цел да избави света, а като Бог на войната, Главнокомандващ.
Какво е това, в случай че не замяна на Този, Който „ преломена концерн няма да дочупи и тленен лен няма да угаси “ (Мат. 12:20)?
Всичко това може да наподобява пресилено – какво ли не измислят „ управниците на този свят “, с цел да се задържат на власт, в случай че не беше обаче новата действителност, която пристигна на 24 февруари като резултат точно на този нов фетиш.
Кръвта, която се пролива към този момент трети месец, хилядите почтени жертви, принесени на олтара на Победата, са директно доказателство, че сходни игри не са безвредни. Че подмяната на Христос съживява Антихриста. " Кървавата Пасха " се яви в света.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР