Свежи сандвичи за бързо хапваме у дома или навън -

...
Свежи сандвичи за бързо хапваме у дома или навън -
Коментари Харесай

Свежи сандвичи с плосък египетски хляб

Свежи сандвичи за бързо хапваме вкъщи или на открито - страхотни са

Необходими Продукти

● брашно - 500 г
● суха квас - 1 пакет
● прясно мляко - 100 мл
● вода - 150 мл
● сол - 1 к.л.
● вода
● лютеница - 6 с.л.
● майонеза - 6 с.л.
● шпеков колбас - 300 г
● ементал - 4 слайса
● краставици - 1 бр.
● маруля - 4 листа

Начин на подготвяне

За плоския самун брашното се пресява в тава. Смесва се с маята и солта. Разбърква се. Оформя се кладенче. В каничка се сипват водата и прясното мляко. Затоплят се. Добавят се и последователно се замесва тесто, което най-после не би трябвало да лепне, само че да е еластично.

Оставя се да втаса. Оформят се топки. Премесват се още веднъж и се оставят да починат 10 минути. Разточват се с дебелина към 0.5 см. Оставят се, да се надуят още веднъж.

Фурната се загрява на 200 градуса. Загрява се и тавата, в която ще се пекат хлебчетата. Поръсва се с брашно и се поставят хлебчетата. Пекат се към 5-7 минути до запичане. Когато хлябът е подготвен, може да се употребява за студени сандвичи.

Разрязва се на 2 по дължина, като не се разрязват до края. От едната страна се намазва с лютеница, а от другата с майонеза. Краставицата и марулята се измиват. Саламът се нарязва на филийки.

Краставицата се нарязва на филийки. Във всяко от египетските хлебчета се нарежат филийки колбас и краставици. Добавя се по слайс Ементал и се приключва с листо маруля. Свежите сандвичи с плосък египетски самун са подготвени за консумация.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР