Свастика, нарисувана с лилаво мастило върху щори, бе открита в

...
Свастика, нарисувана с лилаво мастило върху щори, бе открита в
Коментари Харесай

Откриха нарисувана свастика в US посолството в София

Свастика, нарисувана с лилаво мастило върху щори, бе открита в постройката на американското посолство в София, заяви " Аксиос ". Символът е открит на 28 януари - ден след Международния възпоменателен ден на Холокоста. Свастиката е била начертана в зона с лимитирана за външни лица достъп.

В момента се води следствие по случая.

" Департаментът приема този въпрос извънредно съществено ", разгласи Нед Прайс, представител на Държавния департамент. " Ние недвусмислено осъждаме всевъзможни прояви на ненавист на работното място, какъвто наподобява е този. Това е непоносим знак, който въплъщава всичко, против което ние като министерство се борим ", добави той. " Ние сме ангажирани да създадем всичко допустимо, с цел да подсигуряваме, че Държавният департамент, в това число нашите постове в чужбина, ще останат приветливи, приобщаващи и свободни от пристрастия работни места ".

През юли 2021 година беше открита свастика, гравирана в асансьор в централата на Държавния департамент. Президентът Джо Байдън и държавният секретар Антъни Блинкън осъдиха случката.

" Нека бъда явен: антисемитизмът няма място в Държавния департамент, в моята администрация или където и да е по света ", акцентира тогава в изказване Байдън. " От нас зависи да не предоставим на омразата безвреден кей и да се надигнем против фанатизма, където и да го открием. "

Държавният департамент стартира следствие на случая, само че по този начин и не стана ясно дали е открит виновникът.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР