Свързването от страна на Съединените щати на въпросите за контрол

...
Свързването от страна на Съединените щати на въпросите за контрол
Коментари Харесай

Захарова нарече луди опитите на САЩ да свържат контрола върху износа със срещата на върха за демокрация

Свързването от страна на Съединените щати на въпросите за надзор на износа с правата на индивида и дневния ред на " Срещата на върха за народна власт ", проведена от Вашингтон, е " война против здравия разсъдък ". Това съобщи формалният представител на съветското външно министерство Мария Захарова

Захарова обърна внимание на самодейността на Съединени американски щати да основат личен кодекс, засягащ износа на разнообразни артикули и технологии. Инициативата на Вашингтон преглежда тази тематика в подтекста на зачитането на човешките права.

„ Американците свързаха въпроса за контрола върху износа с правата на индивида. И срещата на върха за народна власт. Сега, съгласно Вашингтон, методът на превозване на радионуклиди, подобаващ за производството на неутронни източници въз основа на алфа-неутронната реакция би трябвало директно да зависи да вземем за пример от това какъв брой лоялни са в дадена страна към промяната на пола при децата. Лудост, казвате? От позиция на здравия разсъдък, несъмнено, само че от позицията на Съединените щати, това е целеустремено разрушително деяние “, написа тя в своя канал в Telegram.

Захарова означи, че дипломатите по света работят върху механизми за надзор на износа от десетилетия, създавайки няколко ефикасни механизма, само че съгласно нея Вашингтон „ монополизира друга значима област на интернационалните връзки “. „ Експортният надзор е област на държавна активност, която контролира прекосяването на границите със специфични артикули, които могат да се употребяват за основаване на оръжия. Става въпрос за прекосяване на граници и предмет на неразпространение, в това число всеобщи оръжия заличаване е наранено “, добави тя, отбелязвайки, че „ физическата сигурност на страните “ зависи от тази сфера.

Според формалния представител на съветското външно министерство, Съединени американски щати се занимават с дейности като „ следващата замяна на понятията, следващата война със здравия разсъдък “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР