Свързаните с коронавируса мерки за граничен контрол, ограниченията на придвижването

...
Свързаните с коронавируса мерки за граничен контрол, ограниченията на придвижването
Коментари Харесай

Ограничителните мерки, въведени заради COVID-19, доведоха до поскъпване на наркотиците

Свързаните с ковид ограничения за граничен надзор, рестриктивните мерки на напредването на хора и анулацията на полети подвигат цената на опиатите по целия свят и затрудняват достъпа до тях, се споделя в отчет на Службата на Организация на обединените нации за надзор на опиатите и попречване на закононарушенията, представен от Ройтерс.

Пандемията има разбъркан резултат върху производството на опиати в разнообразни райони и върху трафика им по суша, въздух и вода, само че общите трендове в разнообразни страни са релативно сходни.

Поради повишаването на цените и спада на чистотата на наркотичните субстанции доста наркомани сменят субстанциите, да вземем за пример от хероин на синтетични опиати или търсят лекуване.

По-високият брой случаи на залавяне на хероин в Индийския океан може да значи и увеличение на контрабандата на хероин към Европа по вода, означи службата на Организация на обединените нации. Липсата на полети има изключително огромен резултат върху трафика на синтетични опиати, в това число метамфетамини, към страни като Южна Корея, Япония и Австралия.

Събирането на реколтата от опиумен мак в Афганистан, който е най-големият производител на хероин в света, може да бъде нарушено, в случай че служащите не могат или не желаят да работят.

Незасегната е единствено търговията с канабис, който се създава в региона, където ще се пласира, се споделя в отчета, представен и от ТАСС.

Намаляването на интернационалната търговия може да докара и до дефицит на прекурсори, които се употребяват за производството на хероин. В дълготрайна вероятност икономическият спад, дължащ се на пандемията, може да промени пазара на опиати, акцентира още Службата на Организация на обединените нации за надзор на опиатите и попречване на закононарушенията, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР