Свалянето на имунитета на замесената в корупционния скандал на Европарламента

...
Свалянето на имунитета на замесената в корупционния скандал на Европарламента
Коментари Харесай

Лаура Кьовеши поиска свалянето на имунитета на Ева Кайли и още една евродепутатка

Свалянето на имунитета на забърканата в корупционния скандал на Европарламента гръцка евродепутатка Ева Кайли, както и на друга евродепутатка от Гърция - Мария Спираки от групата на ЕНП, е изискал европейският основен прокурор Лаура Кьовеши, оповестява Българска телеграфна агенция.

В известието на Европейската прокуратура се споделя, че “въз основа на отчет за следствие, получен от Европейската работа за битка с измамите (OLAF), има съмнение за измами в ущърб на бюджета на Европейски Съюз по отношение на ръководството на парламентарните надбавки и по-специално във връзка с възнагражденията на упълномощените парламентарни сътрудници ".

Междувременно Европейският парламент одобри през днешния ден резолюция по отношение на подозренията за корупция от страна на Катар и нуждата от повече бистрота в институциите.

Членовете на Екологичен потенциал показват отвращение по отношение на последните изказвания, че евродепутати, някогашни членове на Екологичен потенциал и чиновници на Екологичен потенциал са забъркани в корупция, пране на пари и присъединяване в незаконна организация, и поддържат цялостното съдействие на Парламента с продължаващото следствие, като означават, че вътрешните системи не са съумели да предотвратят корупцията.

Те също по този начин изрично осъждат хипотетичните опити за корупция от страна на Катар, които съставляват сериозна задгранична интервенция в демократичните процеси на Европейския съюз.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР