Свалянето на американския дрон от руските самолети е безспорна ескалация

...
Свалянето на американския дрон от руските самолети е безспорна ескалация
Коментари Харесай

Свалянето на американския дрон от руските самолети ескалира военното противопоставяне в Черно море

Свалянето на американския дрон от съветските самолети е безспорна ескалация на военното опълчване в Черно море и причина за внезапно увеличение на военното наличие на НАТО в района. И тук за нас има големи благоприятни условия и несъмнено опасности.

Да кажеш, че Путин нарушава разпоредбите /дронът е летял надалеч отвън всевъзможни искания за съветско или подконтролно на Русия въздушно пространство/, няма подозрение, че персонално Путин е дал разпореждане за свалянето му, не е задоволително. Червена линия е премината.

Путин даде на руснаците поредна доза патриотично екстази, след потъващите гемии в Украйна, в типичния си каубойски жанр, първо стреляш, по-късно питаш.
Вероятно разчита на това, Съединени американски щати да се отдръпват от Черно море или да задейства дебата в Съединени американски щати до каква степен си коства да се поддържа Украйна и въобще намесват в отдалечен спор.

Пропуска обаче, че сдържането на Русия е витален интерес, доколкото това е главен фактор на националната сигурност на Съединени американски щати и основна причина за съществуването на НАТО. С хулиганските си прояви, Путин просто дава спомагателни причини, че е систематичен риск за световната сигурност.

Неутешителните заключения, обаче са за нас, тъй като ние се вършим, че това не ни визира, а сме съдружници със Съединени американски щати, които поддържат Украйна и общата ни групова сигурност, без която сме изгубени.

Румен Радев и една част от елита, към Симеон Сакскобурготски, Георги Първанов /не го подценявайте/, и несъмнено Борисов /платноходките в Черно море/, не залагат на наши и групови отбранителни качества в Черно море, а на омилостивяването посредством търговия, пари, и снишение пред Кремъл. Със сигурност има детайли на комплекс за непълноценност, тези хора се опасяват да се изправят пред Путин, само че още по-мотивиращ е персоналния интерес – без изключение и посочените имат веществен интерес /пряк или опосредствен/ от покупко-продажби с Путин, които са се отразили доста на персоналните им изгоди.

Това е и най-голямото предизвикателство – по какъв начин да формираш евроатлантическо държавно управление, като евроатлантизмът е по-слаб знаменател на общо деяние, от келепира. Природа, човешка.

Текстът е оповестен във фейсбук профила на създателя. Заглавието е на ДЕБАТИ.БГ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР