Сваленият от власт каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че решението

...
Сваленият от власт каталунски лидер Карлес Пучдемон заяви, че решението
Коментари Харесай

К. Пучдемон: Решението на Мадрид да прекрати автономията на Каталуния нарушава волята на каталунците

Сваленият от власт каталунски водач Карлес Пучдемон съобщи, че решението на Мадрид да приключи автономията на Каталуния нарушава волята на каталунците и изрази убеденост, че региона ще продължи да се движи по пътя на самоуправляващата се страна.
Пучдемон прави първо изказване откакто испанският министър председател Мариано Рахой разпусна Народното събрание в Барселона и насрочи районни избори за 21 декември. Действието на Рахой беше в отговор на  гласуваната от каталунския парламент декларация за самостоятелност. Испанският вицепремиер Сорая Саенс де Сантамария пое краткотрайно ръководството на Каталуния. 
Междувременно, хиляди хора се събраха на един от централните площади в Мадрид, с цел да призоват за единение на Испания, съобщи АП.  Имаше плакати с апели отстраненият министър председател на Каталуния Карлес Пучдемон да отиде в пандиза.   Според изданието " Ел Мундо ", в случай че Пучдемон не се съобрази с нарежданията на Мадрид, може да бъде упрекнат в нелегално заемане на служба. Испанското законодателство планува за това от една до три години затвор. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР