. Сутринта в низините и около водните басейни ще се

...
. Сутринта в низините и около водните басейни ще се
Коментари Харесай

Прогноза за времето - 10 октомври

. Сутринта в низините и към водните басейни ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще бъдат сред 3° и 8°, малко по-високи по Черноморието. Днес ще бъде най-вече слънчево. До обяд видимостта в равнините ще се усъвършенства, а ниската облачност ще се раздра. Ще духа слаб, в Източна България до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите оптимални температури ще бъдат сред 20° и 25°. Атмосферното налягане е по-високо от междинното за октомври и още малко ще се увеличи. Това заяви за Агенция „ Фокус “ дежурният синоптик Красимир Стоев от Националния институт по метеорология и хидрология при Българска академия на науките.
Над Черноморието преди обяд ще има ниска облачност или мъгла. След обяд ще бъде най-вече слънчево. Ще духа до сдържан североизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-21°. Температурата на морската вода е 20°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Над планините ще е слънчево. Ще духа до сдържан вятър от изток-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра към 14°, на 2000 метра към 8°.
През идващите дни над по-голямата част от страната по-често ще доминира слънчево време. Ще има и краткотрайни нараствания на облачността, по-съществени в четвъртък, когато и вероятността за валежи, основно в югоизточните региони, е по-голяма. Сутрин тук-там в низините и котловините, с по-голяма възможност в източната половина от страната, ще има условия за ниска облачност или мъгла. В нощните часове и рано заран ще бъде съвсем безшумно, а денем ще духа слаб източен, в Източна България - до сдържан североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще са сред 4° и 9°, по-високи по Черноморието, а оптималните - най-вече сред 19° и 24°, в събота едва ще се намалят.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР