Сутрините обикновено започват с чаша вкусно и ароматно кафе. Ароматната

...
Сутрините обикновено започват с чаша вкусно и ароматно кафе. Ароматната
Коментари Харесай

Кофеиново смущение или за зависимостта от кофеин

Сутрините нормално стартират с чаша вкусно и ароматно кафе. Ароматната кофеинова напитка съумява да ни разсъни, освен това, в случай че се окаже, че няма кафе, денят не е толкоз пълностоен. Неведнъж учените от разнообразни краища на света са ни уведомили, че тази привързаност към кафето не е изключително потребна.

Това се отнася изключително за хората, които пият повече от две кафета на ден. Много огромна част от учените даже назовават кофеиновата напитка най-приемливия за обществото опиат.

Американски експерти са изследвали по какъв начин въздейства кафето на хората. Според техните резултати кофеинът прави някои хора толкоз подвластни, че те не могат по никакъв метод да понижат приема му, даже да се постанова поради здравословното им положение.

 Кофеин

Учените даже настояват, че при опит да се понижи кафето такива хора демонстрират съществени признаци на абстиненция. Това положение експертите от Съединени американски щати назовават кофеиново разстройване.

Учените настояват още, че отрицателните последствия, които донася кофеинът, не се разпознават като такива, тъй като кафето е влезнало изцяло в нашето всекидневие и е признато в обществото като наложителна ободрителна напитка.

Ръководителят на проучването е Лаура Джулиано, която работи в

 Кофеиново разстройване

Американския университет във Вашингтон. Според нея кафето в действителност може да сътвори проблеми. Тя твърди, че кофеинът може да повлияе и на някои ежедневни действия на човек и да сътвори съществени компликации, когато се опитаме го понижим.

Според американските експерти цели петдесет % от хората, които постоянно употребяват кафе, имат компликация в ограничението или цялостното отричане от приема на кофеин.

Специалистите ни припомнят още веднъж, че човек не трябва да надвишава целесъобразната дневна доза от напитката, която е 2 до 3 чаши кафе. За бременните количеството да не надминава 200 мг на ден.

За тези от хората, които имат здравословни проблеми като сърдечни нарушавания, високо кръвно, такива, които страдат от безсилие или бодърствуване, имат проблем с отделителната система, също би трябвало доста да внимават с количеството кофеин, което одобряват всеки ден.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР