Суровата реалност е, че по-бедните нации са изложени на риск

...
Суровата реалност е, че по-бедните нации са изложени на риск
Коментари Харесай

Според Кристалина Георгиева: Заради коронавируса бедните няма да помагат да спрем климатичните промени и ще останат бедни

" Суровата действителност е, че по-бедните народи са изложени на риск да пропуснат историческата промяна към нова световна стопанска система, построена на зелени и цифрови основи ". Това  показва ръководещият шеф на Международния валутен фонд (МВФ) Кристалина Георгиева в свое изказване, оповестено на уеб страницата на МВФ.
Думите на Георгиева са сигнал за сериозна заплаха, поради обстоятелството, че смяната на климата все по-отчетливо се смята за световен проблем от първостепенна значимост за планетата. Но в случай че по-бедните не могат да се включат в решаването му, то въпросът е освен дали ще бъде решен, а и дали бедните в миналото ще могат да догонят богатите - или най-малко в бъдеще, което не се мери с епохи наред.
 Ню Йорк заведе дело против най-големите петролни компании в света - поради климата Ню Йорк заведе дело против най-големите петролни компании в света - поради климата
Ню Йорк заведе дело против огромните петролни корпорации Exxon, Shell и BP (British Petroleum) за заблуждение на потребителите по отношение на рол...
Всеизвестен факт е, че най-развитите в този момент стопански системи са вървели по път, който включва индустриализацията - посредством употреба на естествени запаси като въглища, потребни изкопаеми и горива. Но в случай че бедните не могат да вървят по същия път поради пандемията и поради обстоятелството, че към този момент би трябвало да се вземат ограничения за развиване, което не включва досегашния промишлен модел с толкоз замърсяване, тогава по какъв начин ще могат да станат богати?
Според взаимно изследване на китайската компания Huawei и Oxford Economics от 2017 година, през 2025 година 24.3% от международния Брутният вътрешен продукт ще се дължи на цифровата стопанска система. Това се равнява на 23 трилиона $. В същото време, съгласно изследване на Световната банка, едвам към 35% от популацията на разрастващите се страни има достъп до интернет по отношение на към 80% от популацията на напредналите стопански системи.
Колко ще коства на бедните да преодолеят пандемията, с цел да могат да мислят въобще за неща като климатичните промени и потегляне по пътя на по-доброто -!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР