Супите и чорбите са вкусни, полезнии могат да ни помогнат

...
Супите и чорбите са вкусни, полезнии могат да ни помогнат
Коментари Харесай

Неустоима гъбена чорба с картофи

Супите и чорбите са вкусни, полезнии могат да ни оказват помощ да се храним здравословно, като миждувременно се подготвят релативно елементарно. Ще са ни от изгода също и в случай че се стремим да пазим прилична форма.
Едва ли има някой, който да не може да подготви чорба. Добрата чорба или супа обаче си имат своите секрети.
Всеки, който обича гъби, сигурно би се насладил и на гъбена супа, и то с голямо наслаждение. Но някак си множеството хора сякаш се опасяват да я подготвят – не е от тези ястия, които постоянно се получават. Но ето една тествана рецепта, която сигурно ще ви докара до мечтаните резултата. Чорбата ви ще стане просто неустоима, освен това – бързо и елементарно.
Бърза и лесна за готвене гъбена чорба с картофи, която можете да готвите от пресни гъби, замразени или сушени гъби.
СЪСТАВКИ /за 4 порции/
 Гъбена чорба с чесън Гъбена чорба с чесън
Необходими артикули: 2 ч.ч. сушени гъби (различни видове) 6 скилидки чесън ½ ч.ч. ечемик 2 стръка зелен лук сол   На...
 1 супена лъжица масло
1 супена лъжица олио или зехтин
1 дребна глава лук
5 студени картофа (1/2 кг)
300 г гъби 
 Чорба по калугерски Чорба по калугерски
Днес от уеб страницата vremezagotvene.bg демонстрират какъв брой елементарно можем да си приготвим вкусна калугерска супа. Необходими артикули: ½ чаш...
щипка сушен риган
1 литър пилешки или зеленчуков бульон
2 супени лъжици наситнен магданоз
150 г сметана 
Начин на подготвяне:
 Селска супа Селска супа
Необходими артикули: половин пакетче краве масло 2 глави кромид лук 5 бр. пиперки  2 бр. домати  2 бр. моркови 5 бр. к...
В тенджера с горещо масло и олио задушете нарязания на кубчета лук. Добавете обелени и нарязани на кубчета картофи и запържете, като разбърквате понякога, за към 3 минути.
Добавете гъби и сушен риган, изплакнете и нарежете на части, подправете със сол и черен пипер и като разбърквате понякога, запържете за към 3 минути.
Налейте горещия бульон и гответе, затрупан, за към 15 минути, до момента в който картофите омекнат. В края прибавете накълцания магданоз.
Първо смесете сметаната с няколко супени лъжици студена вода, по-късно я смесете с няколко супени лъжици чорба. Изсипете в тенджерата при непрестанно бъркане. Ако е належащо, подправете със сол и черен пипер и сервирайте с самун.
 

Още от РЕЦЕПТИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР