Супермодерна система за видеонаблюдение ще следи всяко действие на лица

...
Супермодерна система за видеонаблюдение ще следи всяко действие на лица
Коментари Харесай

Птичка не може да прелети през Несебър без МВР да я види, 91 нови камери опасват общината

Супермодерна система за видеонаблюдение ще следи всяко деяние на лица и коли от Обзор до кръговото кръстовище до с. Равда

91 нови камери с 4 функционалности - лицево различаване, читател за коли, метаданни и месторазпознаване ще наблюдават за сигурността и спокойствието в Община Несебър. Камерите към този момент са вързани в умна система, която 24/7 ще следи всяко деяние на лица и коли в диапазона от Обзор до кръговото на Равда.

Новата система за видеонаблюдение бе показана през днешния ден от кмета на Несебър Николай Димитров, директора на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов и началника на РУ-Несебър гл. контрольор Коста Кирязов.

Възможностите на програмата са от извънредно изгода за органите на реда, защото за секунди може да покаже на видео стена обещано лице къде е било засечено последно. Освен това единствено с няколко числа от рег. номер Министерство на вътрешните работи ще може да намери автомобила ви и да види от кое място е минал и накъде се е насочил.

Кметът на Несебър Николай Димитров пък акцентира, че системата е извънредно безмилостна към джигитите, защото камерите могат да снимат коли, движещи се с до 300 км/ч и да разпознава лицата на водача и пасажерите. Записите ще се съхраняват 2 месеца, а цената на публичната поръчка за интелигентния програмен продукт е над половин милион лева. 

„ Т ова е най-модерното осъществяване натакъв вид система за видеонаблюдение. 91 камери с 4 функционалности – за коли, за лицево различаване, метаданни и публично различаване са разположение из общината. В системата са вградени най-важните входни/изходни точки и местата от градската среда, защото  Общината посреща най-вече туристи през летния сезон и тук е концентриран освен бизнесът, само че и криминогенът. Затова по всевъзможен метод, взаимно локалното ръководство, спомагаме за спокойствието на всички туристи на територията на община Несебър. Трафик камерите могат да разпознават до придвижване 300 км/ч на регистрационния номер, както и да разчитат лицата на лидера и на пасажера, без значение какъв брой бързо карат ", сподели кметът на Несебър Николай Димитров. 



Община Несебър и РУ-Несебър са образец за доста положително взаимоотношения. Назад във времето и все още Община Несебър подкрепя извънредно доста активността на полицията, защитата на публичния ред и противодействието на престъпността. През летния сезон РУ-Несебър е най-натовареното районно в цялата страна. Тук има извънредно доста туристи, само че с изключение на тях има и престъпен контингент, който цели осъществяването на закононарушение. Изграденото и надграденото видеонаблюдение ще бъде от изключителна изгода, както за защита на публичния ред, по този начин и по разкриването на закононарушения. Системата към този момент даже е дала резултат и към този момент имаме разкрити няколко действия на територията на общината. През лятото популацията на община Несебър става над половин милион, което значи, че е най-гъсто обитаемото място след София, натовареността е голяма и това видеонаблюдение е от огромна изгода “, уточни шефът на ОДМВР-Бургас старши комисар Емил Павлов.

Набелязахме 40 точки, на които има сложени 91 камери. Предстои да бъдат включени и 30 камери в гр. Обзор. Системата е извънредно интелигента – можем да търсим коли освен част от рег. Номер, само че и по метаданни – марка на автомобила, цвят, модел. Лицевото различаване, което е вградено в системата, е от изключителна изгода за полицията. Системата работи към този момент към 20 дни и за този интервал имаме разкрити 7 закононарушения – 5 обири, 1 нанесена междинна телесна щета и едно ПТП, при което лидерът опита да избяга. През летния интервал работим с 4 оперативно групи, които 24-часово дежурство – след приемане на сигнал за нарушаване на публичния ред, тези дежурни, които ще бъдат особено подготвени, могат да употребяват видеостената и системата и да управляват дейностите на полицейските сили на терен. Може да се вкарва фотография на разположение и камерите ще покажат то през къде е минало “, обясни началникът на РУ-Несебър гл. контрольор Коста Кирязов.

Централната система на Община Несебър пък ще претърпи усъвършенстване и ще бъда вързана с тази за видеонаблюдение. Кметът уточни, че следва напълно скоро посетителите да имат достъп до информация, която да им демонстрира къде има свободни паркоместа, а това през летните месеци ще бъде от огромна изгода за всички почиващи по Южното Черноморие.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР