Супермаркетите и пазарите започнаха да преливат от пролетните реколти плодове,

...
Супермаркетите и пазарите започнаха да преливат от пролетните реколти плодове,
Коментари Харесай

Вижте петте полезни свойства на прасковите

Супермаркетите и пазарите започнаха да преливат от пролетните реколти плодове, а измежду тях неизбежно участват прасковите.

Прасковите ни омайват с приятния си мирис и наслада, само че в действителност те имат доста потребни свойства, които заздравят организма ни.

Тези плодове са нискокалорични, в една праскова се съдържат към 58 калории. Прасковите са богати на протеини, витамин С, А, Е, К, желязо, калий и какво ли още не, написа struma.bg.

Прасковите са богати на антиоксиданти, а прясно изцеденият от тях сок се всмуква бързо от тялото и въздейства незабавно. Ето кои са петте най-изтъкнати свойства на тези плодове, които не трябва да подценяваме!

Подобрява храносмилането – В една приблизително огромна праскова се съдържат към 2 грама нишки, половината от които разтворими, а другата половина – неразтворими. Неразтворимите спомагат за по-доброто храносмилане и са добър лек против запек, а разтворимите пък подтикват работата на бактериите, които дават отговор за поддържането на функционалностите в храносмилателния тракт.

Борят се против алергиите – Вещества, които се съдържат в прасковите, са едни от най-големите съперници на пролетните алергии, тъй че в случай че изпитвате нетърпимост към свежите пролетни треви и цветя, консумирайте повече праскови под всякаква форма. Когато тялото е подложено на офанзива от страна на алергените, то отделя хистамин, чиято функционалност е да се бори против тях. Хистаминът обаче е провинен за появяването на признаци като сърбеж, кихане и кашлица. За да се отървете от тези неприятности, прасковите ще са чудесният вид.

Правят кожата по-нежна – Екстракти от праскови постоянно могат да бъдат открити в кремове за лице и тяло. Неслучайно. Веществата, съдържащи се в прасковите, спомагат за поддържането на кожата хидратирана.

Сваля равнищата на кръвната захар – Прасковите постоянно се предлагат като превантивна мярка за предотвратяване от диабет. Те са сладки, потребни и са чудесна различна на вафлите и шоколада.

Заздравява имунитета – Богатият алианс от антиоксиданти, витамини и минерали, които има прасковата, е превъзходен метод да укрепим имунната си система. Така ще се предпазим от сезонните настинки и вируси.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР