Супер резултати си минимум усилия - опитайте и ще се

...
Супер резултати си минимум усилия - опитайте и ще се
Коментари Харесай

Козунак на конци, замесен в хлебопекарна

Супер резултати си най-малко старания - пробвайте и ще се уверите и сами

Необходими Продукти

● прясно мляко - 150 мл
● яйца - 3 бр.
● мехлем - 40 г + още 2 с.л. за намазване фитилите
● олио - 40 г
● захар - 150 г
● брашно - 600 г + още 1 - 2 с.л за доизмесване
● ванилия - 2 бр.
● лимони - кората на един лимон или портокал
● квас - 1 кубче прясна
● белтъци - 1 белтък за намазване

Начин на подготвяне

Яйцата се разрушават и се поставят в кофичката на хлебопекарната. Слагат се разтопеното масло, олиото, захарта, ванилията, настърганата кора, главното брашно и натрошената квас.

Хлебопекарната се включва на стратегия тесто. Когато свърши месенето, в случай че тестото е леко кашкаво, се прибавят двете спомагателни лъжици брашно, в случай че е обикновено меко - не се поставят, само че програмата се нулира и се пуска още веднъж, този път до дъно.

На моята хлебопекарна програмата е час и половина. Когато свърши програмата, тестото се премесва на ръка и се оставя в купа за 20- тина минути на топло да втаса още веднъж.

След това се разделя на топки, от които се оформят фитили. Фитилите се намазват хубаво с меко масло или мехлем и се сплитат на плитка.

От това количество тесто могат да се създадат и козуначени рула или кифлички. Излизат два козунака или рула, а количеството на кифличките зависи от тяхната величина.

Козунаците се поставят във форми, постлани с хартия за печене и назани с лой. Оставят се да втасат още 20-тина минути, намазват се с разрушения белтък и се поръсват със захар.

Технологията на печене зависи от фурната. Аз ги поставям в незагрята фурна и я пущам на 160 градуса с вентилатор - първо на долната решетка. След 15-тина минути ги затрупвам с фолио и пека още 15 минути. След това ги подвигам на по-горната решетка и не преставам да пека с фолиото още 10-15 минути. Последните 5-10 минути махам фолиото и изключвам долният реотан.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР