Супа от джинджифил и чесън – убива бактериите в организма

...
Супа от джинджифил и чесън – убива бактериите в организма
Коментари Харесай

Супа от джинджифил и чесън, която бори грипа и настинките

Супа от джинджифил и чесън – убива бактериите в организма

В студените дни би трябвало да предпазите организма си от бактерии. Това значи, че би трябвало да внимавате за диетата си. Според обичайна китайска медицина всяка храна, която ядем, има специфичен резултат върху тялото. Затова, постоянно, би трябвало да слушаме тялото си и неговите признаци и признаци. По този метод можем да защитим здравето си.

Има рецепта за една чудесна чорба, която е известна още като “лекарство в чаша ”. Убива нездравословните бактерии и насища организма с съществени хранителни субстанции.

Джинджифилът е прочут със своите мощни затоплящи свойства. През лятото, в горещите дни, консумираме домати и краставици, с цел да охлаждаме телата си. Затова през зимата би трябвало да създадем тъкмо противоположното – има храни, които затоплят тялото, като джинджифил, канела и супи.

За да създадем тази невероятна чорба, се нуждаем от джинджифил и чесън. Комбинацията им ще защищити организма от настинки, грип, инфекции на синусите и разнообразни други болести, които се появяват основно през зимните месеци.

Необходими съставки:
2 скилидки чесън (обелен и нарязан на ситно)
4 стръка свеж лук (също ситно нарязани)
7 чаши пилешки бульон (за вегетарианците – зеленчуков)
50 гр. настърган корен от джинджифил
1 ситно нарязана люта чушка
нарязани или цели гъби (по избор)

Начин на подготвяне:
В огромна тенджера на слаб огън запържете чесъна, лука, гъбите и джинджифила за няколко минути. След това, прибавете целия бульон и сварете супата. Не забравяйте да разбърквате, до момента в който всички съставки не омекнат. Добавете нарязаната люта чушка и разбъркайте в продължение на 5 минути. Сервирайте супата, до момента в който е още топла.

Вижте още: Сок от куркума – почиства тялото от отрови и предотвратява рак

Това вкусно зимно ядене има мощни антибактериални свойства, които ще оказват помощ в битката с бактериите и за възстановяване на храносмилането.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР