Сунак, който днес пътува за Вашингтон, заяви пред репортери, че

...
Сунак, който днес пътува за Вашингтон, заяви пред репортери, че
Коментари Харесай

Риши Сунак за трагедията с яз. ”Нова Каховка”: Ново дъно, ако се докаже, че Москва е отговорна

Сунак, който през днешния ден пътува за Вашингтон, съобщи пред кореспонденти, че разследващите организации към момента не са дали дефинитивна оценка дали президентът Путин стои зад " ужасяващата офанзива " против язовира, само че в случай че тя е умишлена това би представлявало най-голямото нахлуване против цивилна инфраструктура в Украйна от началото на войната.

 

Премиерът добави, че незабавният отговор на Обединеното кралство на тази офанзива е да предложи филантропична помощ. Сунак уточни, че към този момент са били заделени средства за финансиране на интервенциите на Организация на обединените нации и Червения кръст в обстановки като тази, тъй че тези суми в този момент могат да бъдат отклонени за справяне с бедствието.

 

Подобно на срещата на Г-7 преди две седмици в Япония, по този начин и в този момент въпросът за Украйна и по какъв начин западните съдружници могат най-добре да поддържат Киев във войната против Русия, ще бъде централна част от полемиките сред водачите на Обединеното кралство и Съедените щати в Овалния кабинет на Белия дом в четвъртък, разяснява Скай нюз.

 

Медията цитира представител на Даунинг стриойт, че едно от нещата, които Сунак и Байдън ще обсъдят е по какъв начин може да се поддържа голямото равнище на световна поддръжка за Украйна, като в същото време й бъдат предоставени качествата за отбрана, от които се нуждае, в това число противовъздушна защита.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР