Сумата на сключените и изпълнени договори за ремонт на Зимния

...
Сумата на сключените и изпълнени договори за ремонт на Зимния
Коментари Харесай

Кралев отговори на Радостин Василев: Не търси ремонт, където не е правен

Сумата на подписаните и изпълнени контракти за ремонт на Зимния замък на спорта възлиза на 4 991 841,02 лева което е едвам под 10% от планувания през 2015 година, бюджет от 50 000 000 лева Ремонтните действия не включват останалите общи пространства, както и съществени поправки по главните съоръжения. За замяна на главните съоръжения на постройката е належащо осъществяване на главен ремонт (а не настоящ или ограничения за енергийна ефективност). Основните съоръжения (амонячна и електрическа) постоянно са поддържани в работно положение, несъмнено с големи старания, и както е видно и до през днешния ден действат изправно. Въпреки че компресорните елементи са остарели, сдружението е подсигурило аварийни елементи за няколко ремонта напред, особено доставени от Русия.

За пръв път от основаването на постройката няма проблем с течове от покрива-кондензиране или след дъжд. Основната и подготвителни зали са климатизирани и отоплени. След ремонта за енергийна успеваемост главната зала е отоплена през целия зимен сезон-когато се организират ежедневни подготвителни и подготвителни мероприятия, а освен когато се организират огромни спортни събития. Осветлението работи в спортен и подготвителен режим.

Основното финансирене на двореца е обезпечено от федерациите по зимни спортове. С цел прехрана на залата постоянно са отдавани пространства чартърен, с цел да се обезпечи самоиздържане на залите и поддръжка на режийни разноски. При състояние, че липсват такива, то наемите ще бъдат непостижими.

Според наш източник парламентарният секретар на сегашния състезателен министър Станислав Кънчев, който е и началник на хокейния клуб НСА, има неплатени отговорности на стойност към 50 000 лв.. Вероятно „ визитата “ на Василев в Зимния замък е обвързвано тъкмо с това. Случайно ли е, че хокейният треньор, който се включи в проведеното оплюване е тъкмо от този клуб? Той някак не помни да спомене, че фоайето от тази страна на Зимния замък в никакъв случай не е било предопределено за тренировки и там деца не трябва да влизат.

А дължащият 50 бона на „ Академика 2011 “ Кънчев към този момент се стяга за нова кариера, излиза наяве от уеб страницата на министерството. Той е един от утвърдените за състезанието за основен държавен специалист в дирекция „ Спорт за високи достижения “. Според чиновници в ММС тъкмо той ще бъде идващият шеф, който ще разпределя средствата на федерациите и клубовете. Да се надяваме, че тогава ще си изплати и дълга.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР