Сумата на износа на храни от Украйна за световните пазари

...
Сумата на износа на храни от Украйна за световните пазари
Коментари Харесай

За 3 месеца износът на зърно от Украйна достига 6,1 милиона ...

Сумата на износа на храни от Украйна за международните пазари доближи 6,1 милиона тона от основаването на зърнения кулоар през Черно море през август.

Около 268 кораба са минали през зърнения кулоар, а към 60 от тях към момента чакат да бъдат инспектирани.

Инспекционната активност се прави от Съвместния координационен център (JCC) формиран от четирите страни по съглашението на пристанището в квартал Зейтинбурну в Истанбул.

Групата е разграничена на пет екипа, които се състоят от двама представители, като всеки екип работи с три или четири кораба дневно.

Едно от най-важните и странни правила при инспекцията е да не се вършат фотоси на съветските членове в контролиращата делегация 

Друго предписание е, че при отваряне на вратите влизането в склада е неразрешено, защото в склада се впръсква токсичен газ, който защищава зърното от вредители.

Докато е на борда, се прави физически обзор на товара и инспекция на паспортите на целия личен състав, до момента в който се пресмятат товара и количеството гориво.

Маршрутът до Украйна и товаренето на храните са строго следени, само че личният състав на корабите споделят, че най-вече се опасяват от към момента съществуващата заплаха от мини в Черно море.

Междувременно съглашението за зърнения кулоар би трябвало да бъде удължено тези дни, с цел да се доближи задачата от 20 милиона тона експорт на зърно.

На 22 юли Турция, Организация на обединените нации, Русия и Украйна подписаха съглашение с дълготрайност 120 дни за наново отваряне на три украински пристанища за експорт на украинско зърно, които бяха блокирани с месеци заради войната сред Русия и Украйна.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР