Сухото време ще принуди големите петролни танкери напълно да спрат

...
Сухото време ще принуди големите петролни танкери напълно да спрат
Коментари Харесай

Пресъхващият Панамски канал рискува да отблъсне големите петролни танкери

Сухото време ще принуди огромните петролни танкери изцяло да спрат да употребяват Панамския канал, което ще наложи плавателните съдове да удължат пътуванията си с хиляди благи, сподели откривател на корабоплаването.

Управлението на Панамския канал предходната седмица разгласи все по-драстични съкращения на броя на корабите, които ще пропуща всеки ден. Това стана, тъй като езерото Гатун, което се намира над водния път и зарежда шлюзовете изпод, има исторически ниски равнища на вода. До февруари дневните директни слотове може да паднат до към половината от естествения потенциал на водния път.

Това ще направи живота изключително сложен за плавателни съдове, които нямат закрепени графици, а вместо това зависят от това по кое време са натоварени, сподели Poten & Partners Inc. в записка в петък. Панамският канал е директен път сред Атлантическия и Тихия океан и избягването му значи вместо това да плавате към Африка или Южна Америка.

„ Големите петролни танкери към този момент няма да вземат участие в тази търговия “, сподели Poten.

Фактът, че контейнерните кораби имат повече планувани дати за товарене, ще им разреши да заемат слотовете за резервации на канала, преди танкерите да могат да го създадат, съгласно Poten.

Те също по този начин е малко евентуално да получат пренос посредством търгове, които каналът държи за някои
слотове, добави компанията, цитирайки неотдавнашна такса от $2,85 милиона, платена неотдавна от доста огромен транспортьор на полутечен нефтен газ (пропан-бутан, LPG).

Този октомври беше най-сухият, регистриран в Панама, откогато се водят записи през 1950 година

Два великански газови танкера към този момент направиха противоположни завои единствено на километри от Панамския канал.

Pyxis Pioneer и Sunny Bright, които между тях могат да транспортират почти 158 000 кубични метра LPG, са се доближили на към 10 благи (16 километра) от канала през последните дни, преди да отплават, съгласно събраните данни за следене на кораби от Bloomberg. Не е несъмнено накъде са се насочили, само че най-големите експортьори на LPG в района са производители по крайбрежието на Мексиканския залив на Съединени американски щати.

Проблемът с неналичието на вода в канал към този момент е толкоз сериозен, че все по-строгите квоти за това какъв брой кораби могат да преминат заплашват търговията с сила, потребителски артикули и храни, защото превозвачите са принудени да плават хиляди спомагателни благи, с цел да правят доставки.

Pyxis Pioneer и Sunny Bright бяха празни, откакто доставиха товари на клиенти в Азия.

Въпреки че не е нечувано газовозите да заобикалят канала, двата кораба са минали целия път през Тихия океан, преди да се отклонят едвам когато са достигнали устието на водния път, демонстрират данните от следенето.

Единият алармира на Хюстън, предполагайки, че ще плава на юг и към Южна Америка. Корабите могат да обикалят континента или през Магелановия пролив, което е малко по-кратък маршрут, споделиха двама корабни брокери.

Другият транспортен съд се насочил в същата посока, преди да завие на запад. Неговата дестинация в този момент се демонстрира като „ изчакване на заповеди “, което значи, че екипажът чака да му бъде казано накъде да се насочи.

Пропан-бутанът се трансформира в взрив за търговията в канала напоследък, помагайки на американските производители да ускорят доставките до клиенти в Азия. Един транспортьор неотдавна заплати рекордните 2,85 милиона $ на търг, с цел да пусне транспортьор по водния път неотложно.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР