Сухопътните граници на Шенген няма да се отворят тази година

...
Сухопътните граници на Шенген няма да се отворят тази година
Коментари Харесай

Международен анализатор с мрачна прогноза: Шенген няма да отвори сухопътните си граници за нас до края на годината

Сухопътните граници на Шенген няма да се отворят тази година пред страната ни. Причината е липса на софтуерно време ". Това съобщи интернационалният анализатор Димитър Гърдев в NOVA NEWS.

Той обоснова изказванието си с идните на 9 юни избори за Европейски парламент. " Следва образуване на състава на еврокомисията, което нормално е през декември. Предстои и възобновяване на Евросъвета ", сподели Гърдев.

Той съобщи, че страната ни би трябвало да е подготвена със своята позиция, с поддръжката на партньорите ни и с нашата теза. " През март-април ще има разискване на Пакта за миграцията и там би трябвало да са сложени тези въпроси, които бяха отправени безпричинно към България ", съобщи интернационалният анализатор.

Той предложи страната ни да се обърне към нашите сътрудници и съдружници по тематиката Шенген. Гърдев посочи две неточности, които България е позволила. " Грешка беше отделянето на Австрия като страна, която е отвън механизмите за страните, които правят оценка дали една страна е подготвена за банкет в този съюз ", сподели той. Втората неточност, съгласно него, е смесването на тематиката за бежанците и миграцията с Шенген.

По мотив вчерашния арест на чиновник на Министерство на вътрешните работи, упрекнат в шпионаж в интерес на Русия, Гърдев сподели, че сходни опити за пробив постоянно ще има. " Единствената предварителна защита е да има идея, тактика, система за дестилация на службите против " къртици ". Има конкуренция с новите технологии ", изясни той.

" Абсолютно ясно е, че сме в сериозна борба с Русия. Когато връзките са лимитирани и се постановат наказания, техните служби минават в режим, в който търсят свои източници. Те са основно в агентурата и в скритите контакти ", добави Димитър Гърдев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР