Суха и упорита кашлица – решение на проблема е тази

...
Суха и упорита кашлица – решение на проблема е тази
Коментари Харесай

Суха и упорита кашлица – лечебна напитка с градински чай

Суха и упорита кашлица – решение на казуса е тази домашна напитка

Кашлицата съставлява мускулна контракция, с която тялото се пробва да се освободи от насъбраната слуз в бронхите и която може да бъде инфекциозна.

Така че, кашлицата – е асистент, който би трябвало да бъде подсилен. Решението на този проблем е градинският чай. Днес ще се запознаете с една доста остаряла и ефикасна рецепта.

Защо градинският чай оказва помощ за елиминиране на слузта? Високата успеваемост на тази билка се изяснява с съществуването на етерични масла в листата й, които имат антибактериално и противовъзпалително деяние.

Те също съдържат доста фосфорни киселини, витамини С, В1, Р, танини. Народната медицина предлага потреблението на напитка от култивиран чай при суха кашлица.

Тази напитка разтваря слузта, подтиква изхвърлянето й и облекчава кашлицата. Има антисептично и противовъзпалително деяние и способства за по-бързото възобновяване.

Необходими съставки:
250 мл мляко
1 супена лъжица култивиран чай
1 чаена лъжичка масло
1 чаена лъжичка мед
½ чаена лъжичка куркума или по-малко

Приготвяне:
В купа на слаб огън поставете 250 мл мляко, след което прибавете една супена лъжица изсушен култивиран чай.

Щом млякото кипне, отстранете от котлона. Добавете една чаена лъжичка масло, покрийте и оставете за 15 минути. След това прецедете, подсладете с мед и прибавете малко куркума.

Разбъркайте добре и изпийте цялото наличие, половин час преди лягане. По този метод ще имате спокойна нощ без суха и упорита кашлица. Може да се ползва в продължение на няколко дни, до момента в който не почувствате облекчение и елементарно премахване на слузта от бронхите. Напитката може да се употребява от деца над 2-3 годишна възраст, както и от възрастни.

Вижте още: Хитър метод за засяване на моркови за богата годишна продукция

Хората, които са предразположени към бъбречни болести и хипотония би трябвало да бъдат деликатни с тази напитка.

Източник: bukvarche.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР