Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от

...
Суеверията са толкова стари, колкото и човечеството, а много от
Коментари Харесай

Суеверията свързани с храните


Суеверията са толкоз остарели, колкото и човечеството, а доста от тях се въртят към храната. Много от тези убеждения нямат смисъл и се раждат от боязън за непознатото и религия в магията и възможностите. Може би сте се чудили какво общо имат последното парче торта, солта и чесъна, с шанса ни денем. foodpanda, прегледа най-интересните суеверия, свързани с обичаните ни артикули или храни.

Чесън- Чесънът не е просто страхотна добавка за подправяне на храната и предотвратяване от настинки, само че и пази от неприятни настроения. Чесънът също има мощен възпиращ резултат върху демоните, върколаците и вампирите, в случай че вярвате в тях.

Сол- Разливането на сол се смята за огромно злощастие. Това евентуално се дължи на обстоятелството, че в предишното е била доста скъпа стока - изхабяването на сол е като изгубване на пари. Ако разлеете солта, единственият метод да обърнете неприятния си шанс е да хвърлите малко количество сол с дясната си ръка върху лявото рамо.

Яйца- Евреите имат вяра, че яденето на яйце с два жълтъка ще ви благослови с доста деца. В Европа някои аграрни производители „ засаждат “ яйца в своите полета или хвърлят яйчени черупки сред редиците на културите, с цел да обезпечат добра годишна продукция.

Хляб- Ако печете домакински самун, постоянно правете кръст върху тестото, с цел да изгоните злите сили. Според доста остаряло поверие е доста неприятен шанс да откриете дупка в самун, когато го разкъсате.

Лук- Ако падне лук върху пода, ще изхвърлите шанса си. Винаги събирайте обелките от лука в обособена торбичка.

Чай- Разбъркването на чая ви по посока на часовниковата стрелка ще предизвика неприятности. Друго вярване гласи, че в случай че слагате захар, а не мед в чая, в никакъв случай няма да се омъжите.

Спагети- Никога не режете спагетите в чинията си, тъй като по този начин ще отрежете шанса си и дълголетието. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР