Суецкият канал преживява намаляване на транзита заради атаките на йеменските

...
Суецкият канал преживява намаляване на транзита заради атаките на йеменските
Коментари Харесай

Кризата в Червено море може да засегне 135 млрд. евро търговски обмен между Испания и Азия

Суецкият канал претърпява понижаване на преноса поради офанзивите на йеменските бунтовници хуси против товарни кораби. Според Международния валутен фонд размерът, превозен през канала, е намалял с 35% предходната седмица в съпоставяне със същия интервал на 2023 година Конфликтът провокира безпокойствие измежду експортьорите, които показват, че комерсиалният проблем може да засегне 135 млрд. евро за продан сред Испания и Азия, написа. 

Атаките - произлизащи от спора сред Израел и Хамас - принудиха значими корабни компании да разгласят, че сковават маршрутите си през Червено море и Суецкия канал и че ще заобиколят нос Добра вяра през Южна Африка, с цел да транспортират артикули от Азия. В резултат на това размерът, пътуван по крайбрежието на Южна Африка, се е нараснал с 67%.

Според клуба на испанските експортьори и вложители, според от произхода на кораба, това значи, че маршрутът се усилва с към 15 или 20 дни, като пътуването се удължава от 18 000 километра на към 25 000 километра, което съставлява нарастване на разноските с между 40% и 60% заради по-високия разход на гориво.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР