Суецкият канал е освободен за движение рано тази сутрин. Tоварният

...
Суецкият канал е освободен за движение рано тази сутрин. Tоварният
Коментари Харесай

Освободиха Суецкия канал ВИДЕО

Суецкият канал е освободен за придвижване рано тази заран. Tоварният транспортен съд Ever given, който го блокира при започване на предходната седмица, е изместен, заяви в " Туитър " доставчикът на морски услуги Inchcape Shipping.

Все още не се знае по кое време Суецкият канал ще бъде отворен за придвижване.

Кадри, показващи кораба да се движи още веднъж, бяха споделени в обществените мрежи.

Президентът на Египет Абдел Фатах ал Сиси разпореди през вчерашния ден да стартира подготовка за разтоварване на товарния транспортен съд, което можеше да се проточи със седмици.

Суецкият канал губеше по 12-14 милиона $ доходи всеки ден поради случая.
Заседналият контейнеровоз Ever Given е с 220 000 тона водоизместимост и с дължина от 400 метра.

Корабът е навлязъл в канала 45 минути преди да заседне, като се е движел с 12,8 морски възела (около 24 километра в час) малко преди случая.

Ever Given е издигнат през 2018 година и е измежду най-големите товарни кораби в света. Може да придвижва 20 000 контейнера. Корабът дебаркира на пристанища в Китай преди да се насочи към Ротердам, Нидерландия.

Открит през 1869 година, Суецкият канал е основна връзка за превозване на нефт, природен газ и други товари. През 2015 година египетското държавно управление приключи огромно уголемение на канала, позволявайки на най-големите кораби да минават.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР