Субсидиите за партиите са изчислявани правилно и както повеляват текстовете

...
Субсидиите за партиите са изчислявани правилно и както повеляват текстовете
Коментари Харесай

Менда Стоянова: Партийните субсидии са изчислявани правилно

Субсидиите за партиите са изчислявани вярно и както повеляват текстовете на закона, съобщи Менда Стоянова, зам.-председател на Народно събрание по Нова телевизия в отговор на имитация на Филип Попов, народен представител от Българска социалистическа партия и зам.-председател на правната комисия на Народно събрание, че министърът на финансите Владислав Горанов не е проконтролирал парите за партиите за евроизборите и е отпуснал по-високи дотации.

Текстовете на закона са едни и същи от 2001 година, съобщи още Стоянова и парите за партиите по избори се отпускат като се вземе общия брой на действителните гласове на партиите и се умножават по 11 лева Няма прокурорско разпореждане, изпратено е просто писмо до министъра на финансите и това писмо няма по какъв начин да бъде обжалвано. Ако има данни за осъществени закононарушения, казусът ще бъде трансфериран на Касационна прокуратура, сподели Стоянова.

Тя акцентира, че през 2016 година е изменен член от изборния закон и е въведено квадратчето " не поддържам никого ". Затова действителните гласове се пресмятат " минус " не поддържам никого ". За гласувалите с не поддържам никого е плащано, само че не това е казусът, съобщи Стоянова. Разликата за глас от 11 лева преди 2 година до 13 лева през днешния ден за глас не е в " не поддържам никого ", сподели Стоянова.

Подготвихме смяна в закона, тя е импортирана и утвърдена. Предвижда превишените суми за евроизборите, които партиите са получили, да бъдат прихванати от траншовете за последващи избори, сподели Стоянова. Извънпарламентарните партии, получили пари за присъединяване в евровота, само че не надхвърлили 1% избор, носят отговорност по общия ред на закона, сподели още Стоянова.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР