Стюарт Херитейдж, ГардиънВчера се навършиха 80 години от рождението на

...
Стюарт Херитейдж, ГардиънВчера се навършиха 80 години от рождението на
Коментари Харесай

Харисън Форд на 80: Яко момче с харизма, за която другите актьори само мечтаят

Стюарт Херитейдж, " Гардиън "

Вчера се навършиха 80 години от рождението на Харисън Форд. Това е чудноват мотив по няколко аргументи. Първата е, че Форд е единствената останала огромна кино звезда. Никълсън е аскет. Пачино и Де Ниро от дълго време са се изгубили в самопародия. Всички останали са прекомерно млади, с цел да се класират. Но Форд към момента е тук. Често, когато филмовите звезди доближат своя връх, всички герои, които играят, се трансформират в продължение на личната им персона. Но не и Форд. Той е Хан Соло. Той е Индиана Джоунс. Той е Ричард Кимбъл, Джак Райън, Рик Декард. Да го назовем невероятна кариера би било мощно подценяване.

Другата причина, заради която този рожден ден е чудноват, и убеждавам, че го споделям с любов, е, че той като че ли е на 80 години от десетилетия. Защото в една промишленост, в която всички на възраст над 25 години са обзети от необичайно обезсърчение да се придържат към младостта си, изкривявайки лицата си с ненужни интервенции, с цел да заблудят света, че по някакъв метод са застинали във времето, Форд се е вживял в ролята на загрубял дъртак като никой различен.

Не виждате това толкоз постоянно във филми. В редките случаи, когато го прави, той към момента е податлив да играе такива яки момчета, които се хвърлят през прозорците (и по-късно, като подготвен дърводелец, оказва помощ да се възвърне прозореца сред снимките). Дори в последния си филм, " Дивото зове " от 2020 година, Форд излъчваше безмълвна, жива харизма, за която множеството други артисти могат единствено да мечтаят. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР