Студентският празник 8 декември се пренесе в Сърбия. Родните кръчмари

...
Студентският празник 8 декември се пренесе в Сърбия. Родните кръчмари
Коментари Харесай

Сърбите ни крадат 8 декември, удрят родните кръчми с оферти по 150 лева

Студентският празник 8 декември се придвижи в Сърбия. Родните кръчмари са ударени мощно от конкуренцията в западната ни съседка, където цените за ястие и пиянство по заведенията в празничната вечер са на половина, че и повече по-ниско спрямо тези в родните механи, демонстрира инспекция на „ Телеграф “.

Офертите при комшиите варират сред 150 и 200 лв. за две празнични вечери с жива музика и пиянство без предел. Най-близката дестинация от София е в популации с българи Цариброд. В централния хотел „ Балкан “, намиращ се на основната улица на града, който е единствено на 3 км от Граничен контролно-пропусквателен пункт Калотина, цената е 155 лв.. В нея се включва превоз с рейс от София, нощувка, закуска, празнична вечеря с жива музика и богато меню, безкрайно алкохол и питиета сръбско произвеждане. В цената са включени още двойна стая със спалня, двойна стая с обособени кревати, в допълнение легло в двойна стая и тройни стаи, според от желанията на студентите.

Срещу 150 лв. родните студенти посрещат празника в прилежащия Пирот, където цената включва още веднъж изобилна вечеря, алкохолни и безалкохолни питиета без предел, както и стая с две кревати. Към офертата е включен и превоз от София. Допълнително се заплаща за превоз от Пловдив и Варна. Онези от студентите, които пътуват със личен превоз, пък употребяват 15% отстъпка от цената. Към огромна част от пакетите е включен и екскурзовод на български, който показва забележителностите в региона. В Пирот да вземем за пример е включено визитата на Момчиловата цитадела, която е била притежание на Момчил левент. Подобни предложения има за Ниш, етно село Сърна, Вранячка баня, Соко баня и други известни сръбски курорти. За към 200 лв. българските студенти могат да се потопят в незабравимия нощен живот на Белград, още веднъж с осъществявания онлайн. Оркестрите в Сърбия по предписание свирят до зори или до момента в който има хора в кафаната. Купонът е необикновен. Проверка сподели, че заведенията и по-голямата част от хотелите в Сърбия всеобщо са резервирани от българи. За 8 декември всичко е фул, а за Нова година местата към този момент са ъгъл.

„ Прегледах офертите у нас и при сърбите. Тук за тези пари, че и много повече ми оферират просто една вечеря. Включват 50 или 100 г аперитив, чаша, някъде бутилка вино и това е. При сърбите се яде и пие на стомах. Естествено, че ще отидем в Ниш, а не във Велинград “, разяснява студент по биология втори курс. Друг негов сътрудник изясни, че за втора поредна година вървят в Сърбия. „ Миналата година бяхме по-малко, тъй като имаше ограничавания поради ковида, само че в този момент няма никакви ограничавания и всичките ми сътрудници са почитатели на купона там. Направихме си резервация още през септември. Вече няма места “, разяснява младежът. „ Интересът към Сърбия е голям. Имаме и записвания за Северна Македония, където също посрещат българи за 8 декември, Нова година и Великден. “

Традиционно комшиите дават всичко от себе си за гостите и ходилите един път, желаят да повторят. Качеството на услугата освен че е надалеч по-евтино от България, само че и доста по-добро като обслужване. Уви у нас към този момент туризмът мина в друго русло, търси се облага непременно, само че се подценява комфорта на екскурзианта. Определено конкуренцията от Сърбия тази година удря по българските хотелиери и ресторантьори “, разяснява шефка на една от огромните турагенции, която предлага разнообразни благоприятни условия за отмора на целия Балкански полуостров и Турция.

Бургаските студенти разграбиха като топъл самун вилите по морето. В момента е задача невъзможна да се резервира независима хижа, вила или къща за посетители. Причината е, че всичко е било резервирано още преди месец, макар че купонът на вила излиза много солено. От 300 до 400 лв. коства наемането на независима къща с 10-12 места в Бургас и района. Повечето обаче слагат като изискване най-малко две нощувки. Така двудневният студентски ваучър излиза приблизително сред 30 и 80 лв.. Отделно студентите би трябвало да плануват и най-малко по 30 лв. на човек за храна и напитки, а настрана да се бръкнат и за превоз. Сметката демонстрира, че празненството на вила или хижа излиза най-малко стотачка. Приблизително на същата стойност е офертата и за ваучър с нощувка в хотел. За легло в двойна стая се заплаща от 20 до 40 лв., а кувертът за празничната вечеря е приблизително 50 лв..

Кръчмите в морския град също оферират проведени празненства за студентския празник. Цената в заведения с музика онлайн излиза към 60 лв., в които са включени салата с аперитив, главно ядене, десерт и безалкохолни и минерална вода. Заведеният одобряват и резервации без куверти, само че слагат като изискване минимална консумация от 50 лв. на човек и желаят авансово капаро.

Големи отстъпки вършат хотелиерите и притежателите на заведения в спа курорта за студентския празник на 8 декември. В някои тризвездни хотели се предлага оферта от 60 лв., в която е включена нощувка, закуска и празнична вечеря за студентите. За две нощувки цената скача до 70 или 80 лв., което е повече от преференциално. Дори в четиризвездния „ Интерхотел Сандански “ цената е 130 лв. за две нощувки в двойна стая „ Стандарт “, две закуски и празнична вечеря. Същата услуга в двойна стая „ Лукс “ коства 150 лв..
Източник: newsbg.eu

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР