Студенти от Техническия университет във Варна представиха мотоциклет с електрическо

...
Студенти от Техническия университет във Варна представиха мотоциклет с електрическо
Коментари Харесай

Иновативно! Студенти от Варна показаха мотоциклет с електрическо задвижване

Студенти от Техническия университет във Варна показаха мотоциклет с електрическо задвижване. Презентацията се състоя тези дни в спортната зала " Никола Петров " в Горна Оряховица, където се организира обичайното ревю на Младежко техническо творчество, научи Varna24.bg . В него участваха 47 креативен колектива на професионални гимназии и механически университети от цялата страна с над 170 участници.

Целта на самодейността беше да се даде опция за разпространение и изява на креативните търсения, нововъведения и положителни практики в региона на техниката, създадени от младежите в страната, за усилване на връзката сред професионалното обучение и бизнеса.

ТУ – Варна показа мотоциклет с електрическо задвижване, създаден от колектив от студенти и докторанти с началник доцент доктор инж. Марин Маринов и менторството на ас. инж. Марин Маринов. Проектът сплотява няколко катедри в изработката на цялостния първообраз. Работният развой стартира през 2017 година и продължава до 2021 година Оригиналното шаси е от мотор Honda, като непокътнато от него е окачването. Всичко останало е претърпяло корекции и усъвършенствания от представителите на Техническия университет във Варна. Очакваният пробег е към 40 – 50 км. Има система за рекуперация. Участници в ревюто бяха студентите Анелия Василева, Петър Хаджиатанасов и Доника Николова-Сотирова. Екипът бе награден с грамота и парична премия.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР