Студенти и ученици вече няма да ползват намаление на годишната

...
Студенти и ученици вече няма да ползват намаление на годишната
Коментари Харесай

Годишната карта за транспорт за студенти и ученици скача с 20 лева

Студенти и възпитаници към този момент няма да употребяват понижение на годишната карта за превоз.

 

Младежите отново ще пътуват за 200 лв. вместо за 180, каквото понижение беше узаконено през февруари. Така от следващата година транспортният документ още веднъж ще се върне на старите, по-високи цени, заяви неприятната вест изпълнителният шеф на Центъра за градска подвижност Димитър Дилчев.

 

Експертът не пропусна да направи реклама за следващ път на годишната карта за 365 лв., каквато употребяват пасажерите на общо съображение. Екстрата при този вид документ е, че може да бъде заплатен на три вноски през годината. „ В момента е значимо да подскажем на всички възпитаници и студенти, на които следва през септември и октомври още веднъж да се върнат в образователните заведения, че е добре авансово да заредят своите училищен или студентски карти след показване на нужните документи ”, означи транспортният началник.

 

До края на годините картата за превоз на възпитаници ще остане на остарялата цена от 180 лева Дилчев напомня, че преди понижението годишните карти за студенти и възпитаници, са били на цена от 200 лева, преди да бъде призната въпросната отстъпка от февруари.

 

Така и не излиза наяве дали месечната карта за младежите за цялата градска мрежа, която все още коства 15 лева ще остане понижена. Само за съпоставяне ще посочим, че същата карта, само че за възрастни е на цена 50 лева

Инфо: Уикенд

 

Тагове: София градски транспорт ученическа карта за пътуване поскъпване
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР